Tomašević ne želi na izbore s SDP-om

Tomašević ne želi na izbore s SDP-om

Čelnik političke platforme Možemo! Tomislav Tomašević danas je govorio o neuspjelim pregovorima s SDP-om glede zajedničkog izlaska na lokalne izbore.

Naglasio je da na lokalnim izborima imaju tri cilja. Prvi je maknuti Bandića, drugi je onemogućiti stvaranje većine od strane Bandića i HDZ-a. Treći je pak da vođenje grada bude transparentno, poručio je Tomašević, a prenosi Jutarnji list.

Podsjetio je da ga je SDP odlučio podržati na izborima budu li imali zajedničku listu. No nakon konzultacija sa članovima i partnerskim strankama, odlučeno je da se ne ide u veliku koaliciju koja uključuje i SDP.

Tomašević je potom priznao koji je najvažniji razlog zašto se ne ide u predizbornu koaliciju sa SDP-om: »Cilj nam je što više birača privući na birališta, a to neće biti moguće ako izlazimo u dva bloka. To je glavni razlog, a za postizbornu suradnju smo, naravno, otvoreni«.

Dodao je kako ne mislim voditi neku negativnu kampanju protiv oporbe, jer imaju jedan zajednički cilj – maknuti Bandića s vlasti.

Kandidat za gradonačelnika Zagreba navodi kako njihov svaki peti birač ne bi podržao veliku predizbornu koaliciju.

»Ne vidim nikakvu opciju osim postizborne suradnje. Moramo promijeniti model upravljanja gradom. Ovo je više fer prema biračima, da glasuju za svoje kandidate«, zaključio je Tomašević, piše Jutarnji. (ZG-m)

Komentari su zatvoreni