Tomašević najavio ulaganja u sportsku infrastrukturu

Tomašević najavio ulaganja u sportsku infrastrukturu

Kandidat za gradonačelnika Tomislav Tomašević ( Zagreb je naš ! i Možemo!) u subotu je u parku Lujze Janović Wagner u Stenjevcu novinarima predstavio program za sport s naglaskom na razvoj rekreativnog, sveučilišnog i amaterskog sporta te uspostavljanju pravednog i financijski odgovornog profesionalnog sporta.

Ukazao je na poražavajuću činjenicu da se u Zagrebu samo 20 posto građana bavi sportom dok u europskim metropolama ta postotak iznosi 30 do 70 posto.

“Cilj je postići europski prosjek od 50 posto građana koji se bave sportom”, rekao je Tomašević. Ne bi li se to postiglo najavio je ulaganje u obnovu i izgradnju sportske infrastrukture.

Naglasio je da se u slučaju Maksimirskog stadiona planira uspostaviti partnerska suradnja Grada Zagreba i GNK Dinamo kroz davanje prava građenja ili dugoročne koncesije.

“Taj model u Dinamu prihvaćaju. Skupština treba izglasati davanje gradskog zemljišta na kojem je stadion u dugoročnu koncesiju i pravo građenja, a naš uvjet je demokratizacija upravljanja i transparentno poslovanje Dinama“, izjavio je Tomašević.

Koordinator radne grupe za sport Goran Đulić je istaknuo da se u rad sportskih saveza i klubova ulaže oko 130 milijuna kuna. No navodi da je novac raspoređen “prema nejasnim i neravnopravnim kriterijima”. Stoga je najavio uspostavu sustava s jasnim, transparentnim i pravednim kriterijima raspodjele. Planira se i pojačati financijska kontrola kako bi se znalo gdje se ulaže svaka kuna javnog novca, kao i spriječiti komercijalizaciju sportskih igrališta u kvartovima.

“Bitna je i revitalizacija tradicionalnih sportskih lokacija, poput Svetica, igrališta u Klaićevoj, Bundeka, Jaruna… Za to ne treba velika financijska ulaganja nego kvalitetnija i jača administracija”,„ poručio je Đulić.

Zastupnica u Gradskoj skupštini Marta Kiš najavila je izgradnju i obnovu školskih sportskih dvorana te dostupnost sportskih sadržaja u dječjim vrtićima uz stručno vodstvo kineziologa.

Ivana Vranješ

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni