Tomašević najavio smjenu Upravnog vijeća Poliklinike za zaštitu djece i mladih

Tomašević najavio smjenu Upravnog vijeća Poliklinike za zaštitu djece i mladih

Gradonačelnik Tomislav Tomašević u četvrtak je najavio da će smijeniti Upravno vijeće Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba te pokrenuti nadzor u toj ustanovi.

Naime, Općinski građanski sud u Zagrebu zabranio je sud je rješenjem zabranio portalu H-alter da objavljuje tekstove o Gordani Buljan Flander, a Tomašević kaže da se protivi takvoj praksi.

Napominje, međutim, da kao gradonačelnik nema izravne ovlasti za smjenu Buljan Flander, nego može smijeniti Upravno vijeće Poliklinike.

»Mi se kao gradska vlast protivimo praksi da bilo koja gradska ustanova, poduzeće ili ured medijskim putem traži zabranu kritičkog izvještavanja i pisanja o radu tih ustanova«, kazao je Tomašević, prenosi HRT.

»Protivimo se ovakvoj praksi. Smijenit ćemo u najkraćem mogućem roku članove Upravnog vijeća Poliklinike koji predstavljaju Grad Zagreb te u najkraćem mogućem roku imenovati nove«, najavio je.

Dodao je kako je Grad prije nekoliko dana zatražio internu kontrolu poslovanja Poliklinike, da se vidi ima li nepravilnosti. Pozvao je i Ministarstvo zdravstva da napravi stručni zdravstven nazor jer je to u njihovoj nadležnosti.

Neprofitni portal H-alter je u proteklih nekoliko tjedana objavio seriju tekstova u kojima problematizira rad ravnateljice, odnosno Poliklinike. Hrvatsko novinarsko društvo i Sindikat novinara Hrvatske ocijenili su u četvrtak da je donesena sudska zabrana pokušaj cenzure i ušutkavanja medija.

Sudska odluka kojom je novinarki Jeleni Jindri zabranjeno da objavljuje tekstove o ravnateljici Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba u četvrtak je u Saboru naišla na jedinstvenu osudu svih stranaka i zastupnika. (ZG-mag)

Dijeli
KOMENTARI

Odgovori

You have to agree to the comment policy.