Tomašević najavio jačanje socijalnih usluga u Zagrebu

Tomašević najavio jačanje socijalnih usluga u Zagrebu

(Foto: zagreb.hr)

Pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom Romana Galić rekla je kako u Zagrebu živi 13 % osoba s invaliditetom

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević sudjelovao je danas na Završnoj konferenciji projekta „Novi Jelkovec – mjesto neovisnog življenja“, namijenjenom osobama s invaliditetom.

Projekt u cijelosti financira EU, a cilj mu je doprinijeti socijalnoj uključenosti osoba s invaliditetom kroz razvoj novih, učinkovitih i uključivih socijalnih usluga te pomirenju poslovnog i obiteljskog života članova njihovih obitelji. Ciljevi Projekta ostvarit će se razvojem i pružanjem socijalnih usluga, jačanjem kompetencija projektnih partnera i lokalnih sudionika te razvojem i provedbom cjelogodišnjeg programa događanja u zajednici.

Tomašević je rekao kako je politika Grada Zagreba, ali i »politika 21. stoljeća« da se pružanjem što više izvaninstitucionalnih usluga integrira osobe s invaliditetom u društvo.

Naglasio je kako se priprema novi projekt koji bi se ponovno prijavio na Europski socijalni fond.

»Nastavit ćemo što više povlačiti novac iz europskih socijalnih sredstava kako bi ojačali socijalnu politiku u Gradu Zagrebu, koja je jedna od najprogresivnijih socijalnih politika u Hrvatskoj«, poručio je zagrebački gradonačelnik.

Međusobna razmjena znanja i iskustva

»Veliko mi je zadovoljstvo i čast što je Centar za autizam bio partner ovom projektu, koji je stanarima životnih zajednica osoba s autizmom povećao kvalitetu života kroz rekreativne programe i kreativne radionice«, izjavila je ravnateljica Centra za autizam Žarka Klopotan.

Zamjenica ravnatelja Centra za rehabilitaciju Silver Gordana Karlovčan istaknula je kako su se u ovaj projekt u najvećoj mjeri uključili kroz međusobnu razmjenu znanja i iskustva putem internih radionica, ali i kroz organizaciju različitih događanja za korisnike Centra.

Pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom Romana Galić rekla je kako u Zagrebu živi 13 % osoba s invaliditetom.

»S obzirom na to da se invaliditet dotiče i obitelji tih osoba, onda se radi o četvrtini sugrađana koji se suočavaju s tim problemom«, naglasila je.

Povećanje kvalitete života osobama s invaliditetom

Dodala je kako je ovaj projekt bio usmjeren na širenje izvaninstitucionalnih usluga te na jačanje kompetencija stručnjaka koji rade s osobama s invaliditetom, kako bi krajnji korisnici dobili bolju i kvalitetniju uslugu.

»Osim usluga savjetovanja i pomaganja, umrežili smo i jačali kapacitete stručnjaka. Organizirali smo različita sportska i ostala događanja i radionice.Predstavili smo sve ono što osobe s invaliditetom mogu, opremili prostore naših partnera te upoznali širu javnost s problemima s kojima se susreću osobe s invaliditetom te time povećali kvalitetu njihovog života“, rekla je pročelnica.

Projekt se provodi od 29. lipnja 2020. do 14. veljače 2022. Po okončanju provedbe, nastavak pružanja novih socijalnih usluga razvijenih kroz Projekt preuzet će Centar za pružanje usluga u zajednici Novi Jelkovec, ustanova kojoj je osnivač Grad Zagreb  (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni