Tomašević najavio inspekciju u Košarkaškom klubu Cibona

Tomašević najavio inspekciju u Košarkaškom klubu Cibona

Gradonačelnik Tomislav Tomašević u četvrtak je na aktualnom satu zagrebačke Skupštine najavio kako će u Košarkaški klub Cibona poslati internu inspekciju Gradskoga kontrolnog ureda. Naglasio je da je financijsko stanje u tom klubu loše, a tim se potezom želi provjeriti na što s troši novac koji dolazi iz gradskog proračuna.

Pitanje oko štetnog upravljanja u Ciboni potegnuo Trpimir Goluža iz Kluba gradskih zastupnika MOST-a.

»Cibona je pretvorena u obiteljsko sportsko gospodarstvo koje još uvijek vode ljudi pokojnog gradonačelnika, česti gosti crne kronike. Klub je samo ove godine bio 96 dana u blokadi. Do kad se to misli tolerirati?«, pitao je Goluža.

Tomašević je odgovorio da KK Cibona nije gradska ustanova, već sportsko udruženje sa svoji statutom i članstvom. Izrazio je osobnu zabrinutost zbog stanja u Ciboni. Pozvao je i nadležne državne inspekcije da izvide što se događa u klubu.

»Neka utvrde kako je došlo do lošeg poslovanja i kako je klub došao na rub propasti«, rekao je gradonačelnik.

Najavio je da će Grad u okviru svojih ovlasti prekontrolirati kako je potrošena svaka kuna koja u taj klub došla iz gradskog proračuna.

Današnja sjednica Gradske skupštine sastoji se od 38 točaka dnevnog reda od kojih je najvažnija rebalans zagrebačkog proračuna. (ZG-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni