Tomašević: Moja je savjest čista

Tomašević: Moja je savjest čista

»Šire se različite klevete o nama da želimo koristiti Holding za vlastite financijske interese, što potpuno odbacujem. Ako netko mistli da smo napravili bilo što protuzakonito, neka pokrene sudski postupak«, poručio je Tomašević

Potaknut nizom teških optužbi koje je bivši član uprave Zagrebačkog holdinga Ante Samodol u svom blogu iznio na račun predstavnika platforme Možemo, ali i Tomislava Toamševića osobno, zagrebački gradonačelnik je danas sazvao konferenciju za novinare. Na njoj je prokomentirao i situaciju u Dječjoj bolnici Srebrnjak.

»Moja dužnost i mandat je da djelujem kada stvari ne funkcioniraju. dobio od građana je da djelujem kad stvari ne funkcioniraju. S obzirom da je Holding velik i kompleksan sustav, a bitno je da cjelokupna uprava dobro funkcionira uz potporu nas. Tu je bilo napetosti na relaciji od početka više članova Uprave. Takve napetosti nisu rijetkost, a nakon što smo na natječaju izabrali tri nova člana uprave, a nisu se ni informirali o temama od starih članova Uprave, morali smo intervenirati. To se ne može tolerirati«, rekao je gradonačelnik Tomašević na konferenciji ispred zgrade Gradske uprave.

Dodao je kako se od ostala tri člana Uprave ZGH u najkraćem roku očekuje prezentaciju plana poslovanja za sljedeću godinu. Plan će potom biti predstavljen javnosti i Skupštini.

»Što se tiče bloga koji je izašao, ja ga iz pozicije gradonačelnika ne mislim komentirati. Ne mislim da je to moja uloga niti da na to trebam trošiti vrijeme. Mi smo im dali povjerenje, i ove stvari koje izlaze van više govore o njima nego nama«, kazao je Tomašević.

“Nije bilo koruptivnih radnji”

»Šire se različite optužbe da želimo koristiti Holding za vlastite financijske interese, koje potpuno odbacujem. Mogu reći bilo kome, ako ima bilo kakve optužbe i misli da smo napravili bilo što protuzakonito, neka tuži. Neka pokrene sudski postupak, mi smo spremni odgovarati«, poručio je Tomašević i dodao: »Moja savjest je čista, moja odgovornost je i dalje velika, moja odlučnost je čvrsta«. Odbacio je tvrdnje da su u Holdingu radili koruptivne radnje.

Novinari su ga u više navrata tražili da prokomentira neke navode iz Samodolova bloga na što im je odgovorio kako tamo ima puno stvari koje nisu točne.

»Ja sam okrenut budućnosti. Nemam vremena za to«, odgovorio je Tomašević novinarima

Na HDZ-ovo traženje da se sazove tematska sjednica Gradske skupštine posvećena stanju u Holdingu, Tomašević je potpredsjedniku Skupštine Mislavu Hermanu preporučio da provjeri Poslovnik i rekao da će se na redovnoj sjednici moći raspravljati o Holdingu.

Nakon što je novoizabrani ravnatelj Dječje bolnice Srebrnjak Darko Richter, ali i cijelo Upravno vijeće bolnice danas dostupilo, Tomašević je najavio da će novo Upravno vijeće biti imenovano »u najkraćem mogućem roku«. Ono će pokrenuti i novi natječaj za ravnatelja.


(ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni