Tomašević: Moguće je da nekom šefu u Holdingu ponudimo posao smetlara

Tomašević: Moguće je da nekom šefu u Holdingu ponudimo posao smetlara

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević na prvoj ovogodišnjoj konferenciji za novinare najavio je otkaze u Zagrebačkom holdingu.

»Samo u Holdingu d.o.o. bit će petstotinjak otkaza. Radi se o procesu koji je počeo u studenome. Tada su se pojavile informacije o višku radnika, a taj višak je prvenstveno u administraciji«, kazao je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević u utorak na konferenciji za novinare, prenosi Dnevnik.hr.

Tomašević je rekao da je u Holdingu utvrđen višak oko 500 radnika, a na razini cijele grupe njih oko 700. Dodao je kako su u tijeku konzultacije sa sindikatima kako bi se točno utvrdio broj. Otpremnine će se poštivati u skladu sa zakonom, a time će se baviti Uprava Holdinga

Za sva radna mjesta koja budu utvrđena kao višak bit će ljudima ponuđeno da odu tamo gdje je utvrđen manjak, istaknuo je Tomašević.

Na novinarsko pitanje je li moguće da se nekome tko je trenutačno na rukovodećoj poziciji ponudi znatno niže mjesto, primjerice posao smetlara, Tomašević je odgovorio potvrdno.

Zagrebački holding je komunalno poduzeće i to mu je temelj djelatnosti, pa se radi uglavnom o operativnim poslovima i oni će biti ponuđeni radnicima, kazao je.

S ministrom zdravstva Vilijem Berošem Tomašević je razgovarao o Nacionalnoj dječjoj bolnici i dogovoreno je da projekt ide dalje. (ZG-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni