Tomašević: Mjera roditelj odgojitelj mjesečno košta koliko i jedan vrtić

Tomašević: Mjera roditelj odgojitelj mjesečno košta koliko i jedan vrtić

(Foto. Facebook)

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević danas je upozorio kako je čekanje da sud donese odluku o zakonitosti izmijenjene mjere o naknadi roditeljima odgojiteljima građane košta 40 milijuna kuna mjesečno, nakon što ju je sud samo odgodio ali nije odlučio je li izmjena mjere zakonita ili ne.

Tomašević kaže da to znači dodatnih 40 milijuna kuna svaki mjesec, što je iznos kojim se može izgraditi novi vrtić.

»Postoji li ijedan grad u Hrvatskoj koji ima mjeru roditelj odgojitelj. Ne postoji. Postoji li mjera na nacionalnoj razini? Ne postoji. Je li ova vlada obećavala da će je uvesti na nacionalnoj razini. Je, zašto ju onda nije (uvela)?«, zapitao se Tomašević, prenosi Jutarnji.

Podsjetio je kako bi se izmjenom Odluke mjesečna naknada za roditelja odgojitelja smanjila s 4850 kuna na 1000 kuna za roditelje koji imaju djecu do 7 godina, a ukinulo za one sa starijom djecom.

»Sud je donio rješenje o privremenoj obustavi te odluke, koje još uvijek nismo dobili, tako da ne mogu komentirati nikakve detalje vezane za obrazloženje, a kad ga dobijemo, razmotrit ćemo sve pravne lijekove vezane uz mjeru te privremenu obustavu«, najavio je Tomašević«.

Izrazi je žaljenje što je sud donio privremenu obustavu odluku koju je zagrebačka skupština donijela prije pet mjeseci.

»Nadam se da će sud što prije odlučiti o meritumu stvari, a to je je li odluka zakonita ili ne«, kazao je Tomašević, piše Index.

»Uvjereni smo da je odluka itekako zakonita. Da nismo izmijenili odluku, to bi bilo štetno za javni interes i za politiku Zagreba«, dodao je gradonačelnik.

Sajmovi BIAM i Zavarivanje

On je prije konferencije za medije otvorio sajmove BIAM i Zavarivanje na Zagrebačkom velesajmu. Ovogodišnje izdanje sajmova održat će se u paviljonima 8A i 9 uz izlaganje 120 izlagača na 5500 četvornih metara iz 19 zemalja. Na sajmovima se predstavljaju posljednja tehnološka dostignuća i tehnologije s područja alatnih strojeva, zavarivanja i antikorozivne zaštite.

Sajmovi su otvoreni do petka, 29. travnja. Radno vrijeme je od 10 do 18 sati, a ulaz je besplatan. (ZG-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni