Tomašević ipak nije izabran za potpredsjednika Gradske skupštine

Tomašević ipak nije izabran za potpredsjednika Gradske skupštine

Na jučerašnjoj sjednici zagrebačke Gradske skupštine nije prošao prijedlog 20 oporbenih gradskih zastupnika da se gradski zastupnik Neovisnih za Hrvatsku Krešimir Kartelo razriješi dužnosti potpredsjednika Gradske skupštine te da se na njegovo mjesto izabere gradski zastupnik Zagreb je naš! Tomislav Tomašević, piše tportal.

Tomašević, inače predsjednik Kluba zastupnika lijevog bloka poručio je kako mu je „veliki kompliment što je toliki problem gradonačelniku Milanu Bandiću i HDZ-u da su odlučili prekršiti demokratsko pravilo i nisu ga izabrali za potpredsjednika Skupštine iz redova oporbe”.

„Svih 20 zastupnika/ca koji su cijeli mandat u oporbi me kandidiralo za potpredsjednika Gradske skupštine iz kvote oporbe što je trenutno Krešimir Kartelo iako je glasao za Bandićev proračun. Budući da oporba po definiciji nema većinu u Skupštini prema Poslovniku sama nominira potpredsjednike sa 17 potpisa, a izglasa zajedno s većinom. To pravilo iz Poslovnika je danas prvi put prekršeno jer je Bandić tako uvjetovao HDZ”, napisao je na svom Facebook profilu Tomašević.

Ustvrdio je kako potpredsjednica Skupštine Ana Stavljenić Rukavina iz zastupničke kvote Milana Bandića „ne može zamisliti da bude potpredsjednik Gradske skupštine”, a da su nakon toga i Bandić i HDZ odbili to izglasati čime je, po njegovim riječima, učinjen antidemokratski presedan i uvedena tiranija većine. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni