Tomašević i Dolenec su nazočili policijskom ispitivanju zaposlenika Gradske uprave

Tomašević i Dolenec su nazočili policijskom ispitivanju zaposlenika Gradske uprave

Gradonačelnik Zagreba na današnjoj je konferenciji za novinare potvrdio da je sa zamjenicom Danijelom Dolenec bio prisutan na razgovorima koje je PNUSKOK vodio sa zaposlenicima Gradske uprave. Istaknuo je, međutim, kako oni tamo nisu bili na vlastitu inicijativu, već na poziv istražnih tijela.

Poručio je da je posrijedi suradnja s Policijskim nacionalni ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK). »Kad god nas PNUSKOK traži da budemo prisutni kao predstavnici javnopravnog tijela nekakvim radnjama, mi na to pristajemo. Ako traže bilo kakvu dokumentaciju, mi tu dokumentaciju u najkraćem roku šaljemo«, kazao je Tomašević.

Time je potvrdio i medijske napise kako je sa zamjenicom Dolenec sudjelovao u razgovorima oko istraga koje se vode nakon nedavnih uhićenja suradnika bivšeg gradonačelnika Milana Bandića.

Tomašević je novinarima rekao da im ne može iznijeti detalje o razgovorima niti o zatraženoj dokumentaciji budući da je istraga tajna. Naglasio je, međutim, da se ne radi o razgovorima s uhićenim, osumnjičenim ili osobama pod istragom.

Dobru vijest priopćila je zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec koja je rekla da su u sklopu projekta »Pomoćnici u nastavi« iz EU fondova osigurali 16 i pol milijuna kuna, što je tri puta više nego prijašnjih godina.

Od sljedećeg tjedna na terenu će biti mobilni timovi koji će građanima pomagati u prikupljanju i slanju dokumentacije za obnovu zgrada oštećenih u potresu.

»U prvo valu obilaze zgrade koje imaju crvenu naljepnicu, a takvih je 1200«, rekao je zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet. Dodao je kako je Grad 20 svojih zaposlenika stavio na raspolaganje resornom Ministarstvu i Fondu za obnovu kako bi sve teklo brže. (ZG-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni