Tomašević dao izjavu o traženju prislušnih uređaja u Holdingu

Tomašević dao izjavu o traženju prislušnih uređaja u Holdingu

Tvrdi su takvi pregledi rutina u velikim poslovnim sustavima te da za njega nema neki konkretan povod

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević danas je sa zamjenicima obišao ustanovu Dobri dom u Kosnici u kojoj se pripremaju obroci za pučke kuhinje, a organiziraju i dostavu toplog obroka u kuću za starije i nemoćne građane.

Nakon obilaska Ustanove, gradonačelnik je održao svoju redovitu konferenciju za novinare na kojoj se dotaknuo i prisluškivanja u Zagrebačkom holdingu, stanja vodoopskrbnih cijevi te opskrbe plinom u Zagrebu.

Govoreći o najavi protuprislušnog pregleda prostorija ZGH Tomašević tvrdi kako on nema konkretnog povoda već da je to uobičajena praksa u sigurnosti velikih (poslovnih) sustava. Kazao je da se radi o »katalogu usluga vezanih za sigurnost« te kako je to je jedna od opcija koje će se »možda koristiti, a možda i neće«.

»Holding je veliko poduzeće, a korporativna sigurnost je važna za takve kompanije pogotovo kada su u pitanju javne nabave i optužnice USKOK-a«, rekao je Tomašević i dodao kao to nema veze s curenjem informacija, odnosno popisima imena ljudi koji će dobiti otkaz u Holdingu.

Komentirajući situaciju s opskrbom plinom Tomašević je novinarima kazao kako je to pitanje u ingerenciji države. Doda je kako je i ranije govorio da Hrvatska treba smanjiti ovisnost o uvozu fosilnih goriva i to ne samo zbog ekologije, već i zbog energetske sigurnosti. (ZG-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni