Tomašević: Čuvali su prazne stanove kao da su Fort Knox

Tomašević: Čuvali su prazne stanove kao da su Fort Knox

Grad je zaštitarskoj tvrtki Bili-Erić Security plaćao milijune kuna za čuvanje praznih stanova

Grad Zagreb je za čuvanje jednog praznog stana u svom vlasništvu godišnje isplaćivao oko 332.000 kuna (bez PDV-a) zaštitarskoj tvrtki Bilić-Erić Security, istaknuo je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Dnevno se za čuvanje jednog stana plaćalo 924 kune, a mjesečno 27.720 kuna bez PDV-a.

»To znači da smo za trošak čuvanja godišnje u dvije godine, da netko ne provali, mogli kupiti novi stan od 50 kvadrata. Čuvali smo prazne stanove kao da su Fort Knox«, rekao je gradonačelnik u utorak na uobičajenoj konferenciji za novinare.

Tomašević kaže kako je to primjer kako se iracionalno raspolagalo gradskom imovinom.

»U tri proračunske stavke bilo je 6,9 milijuna kuna za čuvanje objekata, da bi se račun do 31. srpnja popeo na 26,5 milijuna kuna. Kako je do toga došlo? Na temelju ugovora koji je potpisan krajem prošle godine, a on omogućava različite satnice čuvanja«, rekao je Tomašević

Pojasnio je da je čuvano 70-ak praznih stanova te oko 15 poslovnih prostora da ne bi netko provalio u njih.

Inače, Bilić-Erić Security je tvrtka u vlasništvu supruga bivše gradske pročelnice za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša Mirke Jozić. Na pitanje novinara je li ona sudjelovala u izboru zaštitarske kuće, Tonašević je odgovorio kako o tome ne može govoriti.

Telegram je danas objavio da istražitelji iz PNUSKOK-a pregledavaju ugovore koje je Grad Zagreb imao s tvrtkom Bilić-Erić Security za čuvanje gradske imovine.

I. Vranješ

Dijeli
KOMENTARI
  • comment-avatar
    Zagrepčanec 20/10/2021

    Gradonačelniče imate veliku podršku građana da raščistite ovaj mulj koji ste naslijedili. Samo hrabro naprijed!

  • Odgovori

    You have to agree to the comment policy.