“Tko zapravo upravlja projektom žičare Sljeme?”

“Tko zapravo upravlja projektom žičare Sljeme?”

Renato Petek, kandidat za zamjenika SDP-ova kandidata za gradonačelnika Joška Klisovića, upitao je u petak »upravlja li projektom sljemenske žičare mafija ili Grad Zagreb«?

Obnašateljicu dužnosti gradonačelnika Zagreba Jelenu Pavičić Vukičević pozvao je da odgovori postoji li pritisak na nju zbog neizdavanja uporabne dozvole za žičaru.

Naime, bez uporabne dozvole izvođaču se ne može isplatiti zadnja rata, a gubitak tako velikog novca stvara nervozu, izjavio je Petek novinarima ispred donje postaje žičare.

Istaknuo je da je žičara projekt koji su zajedničkim snagama realizirale stranke BM365 i HDZ, a sada se »lopataju« priopćenjima između ministarstava, Grada Zagreba i Državnog inspektorata tko kome jest ili nije poslao dozvole i dokumente o rezultatima istraživanja buke uz trasu žičare, prenosi tportal.

Naglasio je da žičara šest mjeseci od završetka radova nema dozvolu za puštanje u promet te nema uporabnu dozvolu. Gradu je pak na naplatu stigla prva rata 15-godišnjeg kredita u iznosu od 50 milijuna kuna.

»Netko mora biti odgovoran zbog prolongiranja puštanja žičare u pogon«, rekao je i dodao da policija mora istražiti postoji li poveznica između toga što se gospođa koja živi uz trasu žičare žalila na buku i paljenja njezina automobila. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni