Tko su novi članovi Uprave ZGH?

Tko su novi članovi Uprave ZGH?

(Slijeva: Ivan Novaković, Matija Subašić-Maras i Boris Sesar)

Skupština Zagrebačkog holdinga u sastavu: gradonačelnik Tomislav Tomašević i zamjenici Danijela Dolenec i Luka Korlaet, nakon provedenog javnog natječaja objavila je odluku o odabiru nova tri člana Uprave Holdinga.

Novoj, sada peteročlanoj Upravi Holdinga, uz aktualnog predsjednika Uprave Nikolu Vukovića i člana Ante Samodola, pridružit će se Ivan Novaković, Boris Sesar i Matija Subašić-Maras. Novoizabrani članovi Uprave imaju višegodišnje iskustvo na rukovodećim pozicijama u domaćim i međunarodnim kompanijama kao stručnjaci u područjima IT-a i digitalne transformacije, restrukturiranja i poslovnog razvoja te upravljanja ljudskim potencijalima.

IVAN NOVAKOVIĆ

Dugogodišnje iskustvo na rukovodećim pozicijama Novaković stjecao je posebice na području strateškog razvoja, razvoja poslovanja i upravljanja imovinom i uslugama.

Kao direktor razvoja novih biznisa u Ini d.d. bio je zadužen za izradu dugoročne strategije razvoja grupe u kontekstu globalne tranzicije prema obnovljivim izvorima energije, uključujući teme e-mobilnosti, proizvodnje energije, digitalnih usluga i drugih investicijskih projekata. Obnašao je funkciju predsjednika Uprave tvrtke STSI d.o.o. (članica Ina grupe).

BORIS SESAR

Kao potpredsjednik i direktor u međunarodnim telekomunikacijskim i IT kompanijama Sesar ima iskustvo u IT-u i digitalnoj transformaciji.

U United grupi bio je zadužen za poslovanje grupe s poslovnim korisnicima u sedam država, s fokusom na transformaciju B2B poslovanja. Prije toga obnašao je funkciju potpredsjednika za B2B konvergenciju u Deutsche Telekom Europe u Frankfurtu i Bonnu. U Hrvatskom Telekomu od 2012. do 2017. obnašao je poziciju direktora poslovne prodaje malim i srednjim poslovnim korisnicima.

MATIJA SUBAŠIĆ–MARAS

Subašić-Maras ima iskustvo u upravljanju ljudskim potencijalima, s naglaskom na procese transformacije velikih sustava.

Višegodišnje iskustvo u upravljanju ljudskim potencijalima i na poslovima transformacije poslovanja stjecala je kao direktorica ljudskih potencijala u Croatia osiguranju odnosno Adris grupi, a kao direktorica za ljudske potencijale radila je i za farmaceutsku industriju, u kompanijama PLIVA i GlaxoSmithKline. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni