Tko je vaša dobrotvorka godine?

Tko je vaša dobrotvorka godine?

Rok za podnošenje prijedloga za nagradu “Dobrotvorka godine” je do 8. studenoga, dok će nagrade biti dodijeljene u prosincu

Zaklada ZAMAH već petu godinu organizira izbor “Dobrotvorke godine”, kako bi istaknuli žene koje su zadivile i ohrabrile druge, te koje su svoje vrijeme nesebično posvetile skrbi za druge.

Zaklada Zamah, vođena idejom da žene u filantropiji zaslužuju više mjesta, 2011. godine pokrenula je nagradu Josipa Vancaš – dobrotvorka godine. Ovom inicijativom žele dugoročno naglasiti važnost i ulogu žena u promicanju dobrotvorstva i djelovanju na promjene u hrvatskom društvu.

Za prijavu je potrebno ispuniti i poslati obrasce objavljene na stranici www.dobrotvorka.zamah.hr. Rok za podnošenje prijedloga je do 8. studenoga, dok će nagrade biti dodijeljene u prosincu.

Nagrada za dobrotvorku godine namijenjena je osobama koje svojim djelovanjem pridonosi jačanju uloge žena u društvu, pozitivno utječe na život šire društvene zajednice kojoj vidljivo pridonosi svojim djelovanjem, sudjeluje u dobrotvornim akcijama i/ili davanju priloga jednoj ili više neprofitnih organizacija, daje doprinos za javnu dobrotvornu akciju, potiče i usmjerava druge na davanje potpore organizacijama koje djeluju na rješavanju problema u zajednici te potiče druge osobe da postanu dobročinitelji.

Budući da filantropiju smatraju nužnim preduvjetom za razvoj civilnog društva, svrha je nagrade poduprijeti žene u Hrvatskoj da prepoznatljivije i svjesnije koriste filantropiju za društveni boljitak i položaj žena te omoguće promjene u društvu. (I.C.)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni