Tko je Olivera Majić, nova Bandićeva zamjenica?

Tko je Olivera Majić, nova Bandićeva zamjenica?

Nova zamjenica Milana Bandića, dr. sc. Olivera Majić danas je bila u jednom od svojih prvih službenih obilazaka. Ona je, sa suradnicima, posjetila Agronomski fakultet s ciljem nastavka suradnje Grada i Fakulteta. Podsjetimo, Vesna Kusin više ne obnaša dužnost zamjenice, ali će ostati aktivna kao savjetnica zagrebačkog gradonačelnika.

Tko je zapravo Olivera Majić? Ona je 4. lipnja 2017. na neposrednim izborima (drugi krug) kao zamjenica kandidata stranke Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti izabrana za zamjenicu gradonačelnika Grada Zagreba.

Zamjenica gradonačelnika Majić za gospodarstvo (rođena 6. 12. 1960.) doktorirala je na Fakultetu političkih znanosti te završila poslijediplomski studij iz poslovne ekonomije 2007. godine na Ekonomskom fakultetu Zagreb te predaje ekonomsku grupu predmeta u Prvoj ekonomskoj školi Zagreb.

Osim toga, treba istaknuti kako je Majić bila članica Gradske koordinacije za ljudska prava 2015. godine na Debati o obrazovanju. Javnosti je tada ostala upamćena po izjavi kako se tadašnja Domoljubna koalicija nije protivila građanskom odgoju, no da je način na koji se uvodi bio neprimjeren.

Upravo će zbog te izjave ući u opreku sa tadašnjim stavovima članova HDZ-a, ali i samim predsjednikom Tomislavom Karamarkom. Osim toga zanimljivo je vidjeti kako je, iako na listi aktualnog gradonačelnika, ona i dalje na službenim stranicama HDZ-a, zajedno s imenom i funkcijom na stranicama odbora za odgoj i obrazovanje.

Konačno, rođena Stolčanka je osim spomenutih funkcija danas i prodekanica Zagrebačke škole ekonomije i menadžmenta u Zagrebu. (M. K.)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni