Tjedan udruga na Zrinjevcu

Tjedan udruga na Zrinjevcu

Manifestacija će se održati od ponedjeljka 25. do petka 29. svibnja 2015., svakodnevno u vremenu od 10 do 16 sati

U posljednjih nekoliko godina Grad Zagreb je uspostavio izvrsnu suradnju i partnerski odnos s udrugama koje djeluju na području grada. Ta suradnja i partnerski odnos najbolje se odražava u nizu zajedničkih akcija i manifestacija koje se održavaju u gradu, a s ciljem unapređenja kvalitete građana Zagreba.

Jedna od najpoznatijih zajedničkih manifestacija koja ove godine navršava svojih 15 godina je Tjedan udruga kojoj je cilj upoznavanje šire javnosti s radom udruga, programima koji se provode, kao i njihovim članovima. U cilju što boljeg informiranja građana, Grad Zagreb organizira sadržajan i bogat petodnevni program s presjekom petnaest godina obilježavanja manifestacije.

Manifestacija će se ove godine održati na Trgu Nikole Šubića Zrinskog (Zrinjevac), od ponedjeljka 25. do petka 29. svibnja 2015., svakodnevno u vremenu od 10 do 16 sati. Otvorenje manifestacije sa svečano programom održat će se 25. svibnja.

Tijekom trajanja manifestacije organizirat će se predstavljanje udruga putem tematskih dana, kako bi udruge iz različitih područja imale mogućnost predstaviti svoje programe i aktivnosti što većem broju zainteresirane javnosti.

Udruge koje će sudjelovati na ovogodišnjem Tjednu udruga dolaze iz područja:

zaštite potrošača;

promicanja ljudskih prava;

mladih ili udruga za mlade;

područja zaštite životinja, poljoprivrede, šumarstva i lovstva;

održive energetske politike te suzbijanja posljedica klimatskih promjena i prilagodbe tim promjenama;

zaštite okoliša i održivog razvoja;

europskih integracija i fondova Europske unije;

branitelja iz Domovinskog rata i njihovih obitelji, boraca II. svjetskog rata i civilnih invalida rata;

socijalnog i humanitarnog značenja;

promicanja zdravlja.

U cilju isticanja važnosti suradnje Grada Zagreba s udrugama i značenja manifestacije Tjedan udruga, u Maloj dvorani Koncertne dvorane Vatroslav Lisinski održati će se Okrugli stol na temu „Naših petnaest godina“.

Na Okruglom stolu prikazati će se kratki film o manifestaciji Tjedan udruga od 2001. do 2015., s osvrtom na tijek razvoja suradnje kroz godine i način unapređenja iste u području stvaranja uvjeta za jačanje inovativnih kapaciteta organizacija civilnog društva i jačanje održivosti civilnog sektora. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni