Tjedan udruga na Europskom trgu

Tjedan udruga na Europskom trgu

Do petka, 14. lipnja Zagrepčani će u sklopu tradicionalne manifestacije Tjedan udruga na Europskom trgu moći obići štandove brojnih zagrebačkih udruga i pobliže se upoznati s njihovim aktivnostima i programima.

Manifestaciju koju u suradnji s različitim udrugama s područja Zagreba već 19. godinu zaredom organizira Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, danas je otvorio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. On je istaknuo je važnost dobre suradnje i partnerstva lokalne zajednice i udruga radi brige za naše sugrađane. „Kada nešto traje devetnaest godina, znači da vrijedi, da je dobro i da ima smisla. Devetnaest godina suradnje, podržavanja i prepoznavanja vrijednosti koje nas čine boljim ljudima, stručnjacima, prijateljima“, rekao je gradonačelnik Bandić, ujedno i pokrovitelj manifestacije.

Predsjednica Matice umirovljenika Grada Zagreba Đurđa Novaković je gradonačelniku uručila Diplomu i Plaketu za pokroviteljstvo Međunarodnog festivala kulture i sporta Život je lijep za osobe starije dobi u svibnju ove godine, a koje je organizirao Grad Zagreba i Matica na Rabu.

Udruge će svakoga dana od 8 do 16 sati predstavljati svoje radove, odnosno programe iz svog područja djelovanja. Tijekom manifestacije, građani će se moći upoznati s više od 105 udruga. Dnevno će se predstavljati po tridesetak udruga.

Na ovogodišnjoj manifestaciji sudjeluju udruge iz područja zaštite potrošača, promicanja ljudskih prava, zaštite životinja, poljoprivrede, sporta, zaštite okoliša i održivog razvoja, europskih integracija i fondova Europske unije, branitelja iz Domovinskog rata i njihovih obitelji, boraca Drugog svjetskog rata i civilnih invalida rata i drugih područja.

Pročelnica Ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Romana Galić je dodala da u Zagrebu djeluje više od 12 000 udruga, a veći dio ih na temelju javnog poziva ili natječaja financira Grad.

Program svečanog otvorenja su uveličali nastupi Jasmina Stavrosa i Plesnog studija Universe Dance Crewa. (zg-mag)

';return t.replace("ID",e)+a}function lazyLoadYoutubeIframe(){var e=document.createElement("iframe"),t="ID?autoplay=1";t+=0===this.dataset.query.length?'':'&'+this.dataset.query;e.setAttribute("src",t.replace("ID",this.dataset.src)),e.setAttribute("frameborder","0"),e.setAttribute("allowfullscreen","1"),e.setAttribute("allow", "accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture"),this.parentNode.replaceChild(e,this)}document.addEventListener("DOMContentLoaded",function(){var e,t,a=document.getElementsByClassName("rll-youtube-player");for(t=0;t