Tjedan svemira u Tehničkom muzeju Nikola Tesla

Tjedan svemira u Tehničkom muzeju Nikola Tesla

Tijekom međunarodnog Tjedna Svemira (World Space Week) koji se održava od 4 do 10. listopada, u srijedu i četvrtak, 5. 6. listopada u Tehničkom muzeju Nikola Tesla posjetitelje očekuju interesantna predavanja.

U srijedu s početkom u 18 sati u kinodvorani Muzeja održat će se popularno-znanstveno predavanje za građanstvo na temu Svemirski letovi – jučer, danas, sutra.

Predavanje se održava povodom ulaska u 60. godinu svemirske ere. Upravo prije 59 godina (4. listopada 1957.) lansiran je prvi umjetni Zemljin satelit “Sputnik – 1” čime je praktično čovječanstvo ušlo u svemirsku eru.

Uz mnoštvo fotografija posjetitelji će se upoznati s povijesnim svemirskim letovima i saznati što se danas radi na polju astronautike. Što možemo očekivati u budućnosti? Govorit će se i o upravo objavljenoj viziji velikog poduzetnika Elona Muska. Kako je Elon Musk zamislio putovanja na Mars?

U četvrtak, 6. listopada 2016. u 18 sati u planetariju Muzeja održat će se popularno-znanstveno predavanje za građanstvo na temu Koliko poznajemo svemir?

Pod umjetnim svodom kupole posjetitelji će se upoznati sa zvijezdama i planetima. Bit će riječi o tome kako s našim planetom jurimo strahovitom brzinom kroz svemirski prostor. Govorit će se o i o starosti Svemira, o njegovom ubrzanom širenju i o njegovoj veličini.

Ulaz na predavanja je besplatan, a ulaznice se mogu podignuti na blagajni Muzeja na dan predavanja. Broj mjesta je ograničen.

Oba predavanja održat će Ante Radonić, voditelj muzejskog planetarija. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni