Tjedan kineske kulture u Muzeju prekinutih veza

Tjedan kineske kulture u Muzeju prekinutih veza

U manifestaciju kojom se promiče kineski jezik i kultura Muzej se uključuje se 14. svibnja predstavljanjem kineskog prijevoda muzejskog postava, demonstracijom kineske kaligrafije te ritualom ispijanja tradicionalnog kineskog čaja

U sklopu Tjedna kineske kulture, Muzej prekinutih veza i Konfucijev institut Sveučilišta u Zagrebu, organiziraju prigodan program. U manifestaciju kojom se promiče kineski jezik i kultura Muzej prekinutih veza uključuje se 14. svibnja od 16.00 do 17.00 sati predstavljanjem kineskog prijevoda muzejskog postava, demonstracijom kineske kaligrafije te ritualom ispijanja tradicionalnog kineskog čaja.

Tjedan kineske kulture koji će se i ove godine održati u Klubu Studentskoga centra i prostorijama Instituta, od 13. do 18. svibnja, aktivno približava bogatu kinesku kulturnu tradiciju građanima Zagreba i hrvatskoj javnosti. Prijevodom stalnog postava na kineski jezik koji će posjetiteljima biti dostupan putem QR kodova Muzej prekinutih veza prvi je muzej u gradu Zagrebu i Hrvatskoj s kojim Konfucijev institut uspostavlja takav oblik suradnje. Ovo je partnerstvo korak naprijed u zbližavanju dvaju dalekih i poprilično različitih kultura koje pridonosi privlačenju kineskih turista te jačanju turističke promocije Zagreba i Hrvatske.

Muzej prekinutih veza autorski je projekt dvoje hrvatskih umjetnika čija je dirljiva zbirka katarzičnih predmeta izgubljene ljubavi postala temelj društvenog muzeja koji ne samo da čuva već i prenosi kolektivno i osobno emotivno nasljeđe. Od prve izložbe u sklopu Zagrebačkog salona u travnju 2006. do danas izložba je posjetila 25 gradova u 16 zemalja, a od listopada 2010. godine muzej ima svoj stalan postav u palači Kulmer na zagrebačkom Gornjem gradu. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni