Tjedan filantropije 2020.

Tjedan filantropije 2020.

(Hrvatski forum zaklada ZaDobroBIT)

Hrvatska 1. listopada obilježava Europski dan filantropije i zakladništva, a sve to kroz brojna događanja tijekom Tjedna filantropije 2020.

Europska zaklada za filantropiju i društveni razvoj kao koordinator Hrvatskog foruma zaklada ZaDobro.BIT!, koji broji 38 članica, i ove godine, u suradnji s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva, po peti put uključuje se u obilježavanje Europskog dana filantropije i zakladništva te će u razdoblju do 4. listopada 2020. godine podržati brojne aktivnosti tijekom Tjedna filantropije 2020.

Zbog provođenja mjera sprječavanja širenje zaraze Covid-19, u pripremi je i virtualna izložba o povijesti filantropije u Hrvatskoj te audio-vizualni materijal (kratki film o filantropiji), a koji će biti dostupni na službenim mrežnim kanalima te će se moći preuzeti u svrhu promocije obilježavanja Tjedna filantropije 2020.

Hrvatski tjedan filantropije 2020., kao i promotivni film o filantropiji, bit će dio velike europske kampanje koja se provodi u više od 20 zemalja Europske unije s ciljem ukazivanja na vrijednosti filantropije odnosno čovjekoljublja i solidarnosti koje su u vremenu u kojem živimo pokazale i dokazale važnost i ljepotu dobrote i brige o drugima.

Glavni cilj obilježavanja Europskog dana filantropije i zakladništva jest motivirati što veći broj građana da i oni svojim vlastitim angažmanom doprinesu daljnjem razvoju filantropije u Hrvatskoj.

O projektu se više može saznati na ovim mrežnim stranicama:

http://europskazaklada-filantropija.hr/en/;

https://zaklada.civilnodrustvo.hr/;

https://www.zadobrobit.hr/

(pr)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni