Tjedan dana do Adventa u Zagrebu

Zagrebački obrtnici, likovni umjetnici i proizvođači tradicionalnih hrvatskih proizvoda posjetiteljima će ponuditi prigodne božićne poklone, licitare i medenjake, šarene ukrase, božićni nakit i suvenire

Advent u Zagrebu započinje 1. prosinca tradicionalnim paljenjem prve adventske svijeće na Trgu bana Josipa Jelačića. Zahvaljujući bogatom programu zagrebački Advent posljednjih je godina prirastao srcu ne samo ljubiteljima zime, već i svima željnima tople atmosfere i dobrog provoda, a tako bi trebalo biti i ove godine, zahvaljujući mnogobrojnim događanjima.

Programi će se odvijati na glavnom trgu te na ostalim okolnim trgovima i ulicama i širem gradskom središtu. Na Trgu bana Josipa Jelačića odvijat će se bogat glazbeni i umjetnički program, a doživljaj će zasigurno i upotpuniti klizalište gdje će posjetitelji i građani Zagreba moći uživati sa svojim obiteljima.

Obližnji Zrinjevac zasjat će  u božićno – bajkovitom izdanju.  One koji se tamo zateknu razveselit će glazbene poslastice – božićni klasici, valceri te pomno odabrani glazbeni program kao i ponuda zagrebačkih specijaliteta te ponuda unikatnih i zanimljivih suvenira i božićnih ukrasa.  Na ulicama oko Trga bana Jelačića bit će postavljen tradicionalni Adventski sajam. Zagrebački obrtnici, likovni umjetnici i proizvođači tradicionalnih hrvatskih proizvoda posjetiteljima će ponuditi prigodne božićne poklone, licitare i medenjake, šarene ukrase, božićni nakit i suvenire.

Slično će biti i na „Kvatriću“, a na Trgu dr. Franje Tuđmana zagrebački Slavonci će prirediti „Slavonski advent“. Na Britanskom trgu – „Malom placu“, održat će se tzv. „Božićni pingvin plac“, u sklopu kojeg će se održati sajam knjige, festival rakije, predstavljanja vina… Ondje će biti i knjižnica na otvorenom, kino u snijegu, nastupi dječjih zborova itd.

Novost je Advent u Muzeju za umjetnost i obrt, gdje će biti izloženi božićni nakit i ukrasi, a u pripremi je i kreativna radionica izrade božićnog nakita. Po prvi put, sajam će se održati i u Tomićevoj ulici, ispod ZET-ove uspinjače.

I ove godine Žive jaslice na Kaptolu

Zajednica Cenacolo na Kaptolu u božićno vrijeme priređuje Žive jaslice, projekt koji na blizak i topao način oživljava atmosferu Isusova rođenja. Nekoć marginalizirani mladi ljudi na ovaj način dokazuju kako se život može promijeniti nabolje i kako se u njemu može uspjeti.  Osim bogatog programa koji će se održavati na trgovima i ulicama, predbožićnu i božićnu svečanost upotpunit će program u muzejima, kazalištima te glazbeni program u zagrebačkim crkvama, koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski  te zabavni programi u  Areni Zagreb.

Nadomak Zagreba, na imanju obitelji Salaj, poseban ugođaj i doživljaj blagdana pružit će i ove godine obiteljska okućnica. Do posljednjeg centimetra ukrašena svjetlećim lampicama, pretvorit će imanje u zdanje iz bajke.

Preuzmite program događanja (koncerti u zagrebačkim crkvama, Novogodišnja folklorna večer i dr. manifestacije).

Božićna priča u Čazmi: http://www.salaj.net

Program Koncertne dvorane Vatroslav Lisinski: http://www.lisinski.hr/events.php

Program Zagrebačke filharmonije: http://www.zgf.hr/

Novosti o Adventu u Zagrebu možete pratiti na: www.adventzagreb.com.

(zg-magazin)

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni