Tjedan češkog filma

Tjedan češkog filma

23. Tjedan češkog filma održat će se u kinu Europa od 11. do 17. listopada.

Zagrebačka publika na ovogodišnjem Tjednu ima priliku pogledati najnovija ostvarenja češke kinematografije, ali i antologijske češke filmove koji su obilježili 20. stoljeće.

Na programu je šest raznovrsnih ostvarenja recentne češke kinematografije, među kojima su i jedan od najvećih novih čeških kino hitova, Zmijska braća Jana Prušinovskog, te češki kandidat za Oscara, Kućna njega Sláveka Horáka, koji će nakon prikazivanja u sklopu Tjedna češkog filma krenuti u redovnu kino distribuciju u Hrvatskoj.

Tjedan će otvoriti “Teorija tigra” Radeka Bajgara, tragikomičan film ceste s poznatim češkim glumcem Jiříjem Bartoškom u glavnoj ulozi, a u ovogodišnji repertoar uključen je i “Obiteljski film” Olma Omerzua, nagrađivana kombinacija crne komedije i obiteljske drame, te eksperimentalna kombinacija animiranog i igranog filma, Ubojite priče Jana Bubeníčeka.

U međuvremenu su poznati animirani nespretnjakovići “A je to” proslavili četrdesetu obljetnicu postojanja i prešli s malih ekrana na filmsko platno “Pat i Mat” pa će ih zagrebačka publika moći gledati u kinu Europa i prisjetiti se njihovh zgoda i nezgoda.

Ulaznice se mogu kupiti na blagajni kina Europa i  njihovoj mrežnoj stranici.

Cijena za pojedinu projekciju je 25 kuna, za djecu, studente i umirovljenike je 22 kune, a paket ulaznica za sve filmove košta 100 kuna.

(Zg-magazin)

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni