Tito izgubio trg, ali dobiva fontanu

Tito izgubio trg, ali dobiva fontanu

Gordan Maras, saborski zastupnik SDP-a, koji je u petak u Gradskoj skupštini nazočio sjednici Odbora za imenovanje naselja, ulica i trgova, nije uspio dobiti riječ od predsjednika spomenutog odbora, Zlatka Hasanbegovića. Nakon sjednice obratio se predstavnicima medija te otvoreno kritizirao aktualnog gradonačelnika Milana Bandića, ali i Hasanbegovića.

Rekao je kako ga je na Odbor pozvala tajnice Gradske skupštine, ali i u ime građana grada Zagreba. Smatra da se na građanima provodi nasilje jer bi se većina njih na referendumu izjasnila za ostanak imena Trga maršala Tita, dok je Hasanbegovića optužio za ucijenjivanje gradonačelnika Milana Bandića.

Pritom je nadodao: »Ne ulazim u teme tko ili što osjeća, no ovo će nas vratiti 60 do 70 godina unazad. Činjenica je da su građani Zagreba poznaju spomenuti trg pod imenom Trga maršala Tita«.

Potom je nadodao, kako brojnim antifašistima, ali i stvaraocima neovisne hrvatske države, kao što je Franjo Tuđman, spomenuti trg nije smetao.

Maras je mišljenja da je u trenutnoj poziciji Zlatko Hasnbegović uspio iskoristiti trenutnu slabost gradonačelnika Milana Bandića, koji na zadnjim lokalnim izborima nije uspio dobiti dovoljnu većinu i ucijeniti ga, te obojici poručio da se bave temama koje građani svakodnevno osjećaju, a to su vrtići, škole, nova radna mjesta i prazni poslovni prostori u Ilici…

Na pitanje hoće li SDP vratiti ime Trgu, Maras je kratko prokomentirao da hoće, budući bi Zagreb trebao biti jedan od predvodnika borbe protiv fašizma. Dodao je kako je u Europi uobičajena praksa da se 8. svibnja u Europi, zahvaljujući antifašizmu, slavi kao dan pobjede.

Maras navodi kako je saznao da se gradonačelnik okreće prema fontani koju će nazvati po Josipu Brozu Titu te da tim potezom »pere svoju savjest«.

Matej Knežević

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni