Titanijske šipke čuvaju bicikl od krađe

Titanijske šipke čuvaju bicikl od krađe

Na Kikcstarteru se pojavio kompaktan i lagan, ali ujedno i vrlo siguran sustav zaključavanja bicikla – 560G. Proizvođač tvrdi da je riječ o najlakšem sustavu visoke siguronsti na svijetu

Budući da se krađe bicikla vrlo često dešavaju, dobro je biti informiran o vrstama mehanizama za zaključavanje i osiguravanje bicikala. Općenito govoreći, postoje dvije vrste brava za zaključavanje: U lokoti (U-lock) koje su prilično sigurne, ali teške i ne previše praktične te manje sigurni kablovi s lokotima, koju su pak spretniji za rukovanje.

Proizvođač mehanizama za zaključavanje Altor Locks pobrinuo se da na tržište stigne novi kompaktni sistem za zaključavanje bicikala. Njegovo je ime 560G i kao što mu i naziv govori teži svega 560 grama no ujedno izuzetno siguran i otporan na krađu. Proizvođač, štoviše, tvrdi da je trenutno riječ o najlaganijem sistemu visoke sigurnosti za zaključavanje bicikala na svijetu.

altor-560g-zakljucavanje-sklopljen

Sistem za zaključavanje 560G je sastavljen od četiri izdržljivih petostupanjskih šipki od titanija koje su međusobno povezane zakovicama od nehrđajućeg čelika. Za razliku od ostalih sklopivih bravica, 560G ima titanijske štitove na poveznim zakovicama. I upravo ti štitovi otežavaju posao kradljivcima.

Mehanizam je jednostavan za rukovanje, otvara se na pritisak tipke, automatski opružni mehanizam zaključava se jednostavnim pritiskom palca na dolje, tako da za zaključavanje nije potreban ključ. Kad se ne koristi, mehanizam s kompaktnim kućištem se jednostavno sklapa i zauzimanje manje mjesta za držanje i nošenje od U lokota.

Koliko je jednostavan za prenošenje toliko je i jednostavan za upotrebu. Lako stane u okvir stražnjega kotača. Anodizirani finiš lijepo izgleda i što je još bitnije tu su glatki rubove koji čuvaju od oštećenja.

Ako je za vjerovati video isječcima proizvođača, 560G se baš i ne može samo tako lako prepiliti, ne može se presjeći ni škarama za metal, a otporan je i na dlijeto, kemikalije…

Proizvod je trenutno u Kickstarter kampanji, a njegova maloprodajna cijena bi trebala biti oko 200 američkih dolara. (M. F.)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni