Tijekom vikenda na zagrebačkom području evidentirana 662 prometna prekršaja

Tijekom vikenda na zagrebačkom području evidentirana 662 prometna prekršaja

Preventivna vikend akcija »Alkohol, droga i brzina« koju je provodila Policijska uprava zagrebačka dala je neslavnog rekordera koji je u subotu, 24. rujna vozio s 2,21 promila alkohola u krvi. Tom je 53-godišnjaku koji je upravljao automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se kolnikom Ulice Vice Vukova u smjeru sjever oduzeta je vozačka dozvola te je nakon isključivanja iz prometa 15. rujna je prepraćen na Prekršajni sud.

Istog dana oko 2.40 sati policija je zaustavila 35-godišnjakinju koja se automobilom karlovačkih registracijskih oznaka kretala Jadranskom avenijom te joj je izmjereno 0,5 promila alkohola u krvi radi čega je isključena iz prometa te joj je oduzeta vozačka dozvola.

Za trajanja akcije utvrđena su 662 prometna prekršaja, od čega je 47 prekršaja vozača s alkoholom, 282 prekršaja nepropisne brzine, 65 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 41 prekršaj nepropisne uporabe mobitela, tri prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava, dva prekršaja upravljanja pod zabranom i 222 ostala prekršaja.

Kod 10 vozača alkotestiranjem je utvrđeno više od 1,5 promila, dok je alkohol u krvi evidentiran kod pet mladih vozača. Tijekom akcije deset je vozača odbilo preliminarno testiranje na drogu. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni