Tijekom rušenja DTR-ove zgrade oštećene dvije kuće

Tijekom rušenja DTR-ove zgrade oštećene dvije kuće

(Foto: Boris Jagačić)

Jutarnji navodi i da Agencija nije imala potrebnu suglasnost za rušenje od svih vlasnika susjednih objekata, koji su sada podnijeli kaznenu prijavu

Lokacija na adresi Krajiška 20 na kojoj je donedavno stajala zgrada Domaće tvornice rublja, kao podsjetnik na jedna svjetla vremena zagrebačke (tekstilne) industrije, izmijenjena je do neprepoznatljivosti. DTR-ova proizvodna hala je gotovo sravnjena sa zemljom, a teška građevinska mehanizacija još radi u punom zamahu, što potvrđuju i današnje fotografije s terena.

Na tom mjestu niknut će objekt Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo. A na pitanje zašto se Agencija nije mogla smjestiti u postojeći, već se morao graditi novi objekt, odgovorit će vam da je DTR-ova zgrada oštećena u potresu objekt.

U tekstu Državna agencija ruši zgradu bez suglasnosti susjeda, ljudima su doslovno zatrpane kuće! Vanje Nezirović koji je Jutarnji list objavio u četvrtak navodi se komentar Agencije.

»Na predmetnoj lokaciji obavljaju uklanjanje objekta u njihovu vlasništvu temeljem naloga (rješenja) građevinske inspekcije, a zbog oštećenja koja su prouzročena potresom«, prenosi Jutarnji.

No, činjenice jest i da je zgrada namjerno puštena godinama da propada, a po navodima Jutarnjeg u procesu rušenja ugrožene su dvije manje kućice koje se naslanjanju na zid bivše tvornice te su tijekom radova oštećene.

Jutarnji navodi i da Agencija nije imala potrebnu suglasnost za rušenje od svih vlasnika susjednih objekata, koji su sada podnijeli kaznenu prijavu, a podigli su i zajedničku tužbu za naknadu štete.

Iz Agencije pak tvrde suprotno da su radovi uklanjanja objekta uredno prijavljeni svim nadležnim institucijama. Dodaju da su investitor i izvođač radova osigurani na dostatne iznose za pokrivanje eventualne štete prema trećim osobama. Napominju da će osiguravatelj namiriti štetu i dvjema vlasnicima oštećenih stambenih objekata.

B. Jagačić

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni