Tijekom Martinja evidentirano 460 prekršaja zbog alkohola

Tijekom Martinja evidentirano 460 prekršaja zbog alkohola

U navedene dane, na području PU zagrebačke u cestovnom prometu smrtno su stradale četiri osobe, a ukupno je registrirano 209 prometnih nesreća

Od 6. do 16. studenog 2015., u noćnim satima na području Policijske uprave zagrebačke provedena je akcija pojačanog nadzora alkoholiziranosti sudionika u prometu, dopuštene brzine kretanja vozila i nadzora zlouporabe droga, a povodom blagdana Martinja.

U dane provođenja akcije utvrđeno je ukupno 460 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja.

Kod 66 vozača (14% od utvrđenih nedopuštenih koncentracija) alkotestiranjem je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu bila veća od 1,5 g/kg; 15 vozača je odbilo testiranje na prisutnost alkohola dok su dva vozača odbila testiranje na prisutnost droga.

Najviša zabilježena koncentracija alkohola je 3.58 g/kg kod 51-godišnjeg vozača traktora, bez registarskih oznaka, kojem je isteklo važenje prometne dozvole, u ponedjeljak 9. studenog u 14.45 sati u Ulici Radovanići u Bregani.

U navedene dane, na području PU zagrebačke u cestovnom prometu smrtno su stradale četiri osobe. Ukupno je evidentirano 209 prometnih nesreća, od čega četiri sa smrtno stradalima, 40 s ozlijeđenim sudionicima, u kojima je sedam sudionika teško ozlijeđeno, a 37 lakše. Ukupno je evidentirano 165 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Tijekom provedbe akcije utvrđeno je 1311 prekršaja nepoštivanja ograničenja brzine, 25 prekršaja upravljanja prije stjecanja prava i 29 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme izrečene zabrane, priopćili su iz Policijske uprave zagrebačke. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni