Teslin toranj na Bundeku!

Teslin toranj na Bundeku!

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, sa suradnicima, primio je u Gradskoj upravi u ponedjeljak predsjednicu udruge Nikola Tesla – genij za budućnost Dragicu Mihajlović. Tom prilikom, u znak zahvale na podršci koju daje Udruzi već dugi niz godina, gospođa Mihajlović uručila je gradonačelniku priznanje.

U izjavi nakon sastanka, predsjednica Udruge istaknula je kako je jedna od tema razgovora bio i projekt Teslinog tornja s Long Islanda – u Zagrebu! To bi bila jedna od mogućih atrakcija Zagreba, kojim bi se još više promovirao Zagreb. S njom se složio i pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Ivica Lovrić koji je naglasio da Grad kontinuirano pomaže u promociji lika i djela Nikole Tesle, a ovakvi novi projekti i ideje uvijek su dobrodošli.

»Nakon što smo Tehnički muzej imenovali Muzejom Nikole Tesle, a za jesen 2017. pripremamo veliku multimedijalnu izložbu posvećenu isključivo Tesli, u suradnji s Udrugom paralelno radimo na ideji da se replika Teslinog tornja u naravnoj veličini postavi najvjerojatnije na jezeru Bundek, što će biti velika turistička atrakcija«, zaključio je pročelnik Lovrić.

Podsjetimo, nadaleko vidljiva 30-metarska replika Teslinog tornja koja je bila je postavljena za trajanja ovogodišnjeg sedmodnevnog INmusic festivala na Jarunu privukla je podosta interesa, a o toj su se atrakciji raspisali i strani mediji . (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni