Tesla razvija bateriju koja će pohranjivati solarnu energiju

Tesla razvija bateriju koja će pohranjivati solarnu energiju

Takva baterija može postati čak važniji proizvod od njihovih automobila

Iako u zadnje vrijeme vladaju suparništva po pitanju električnih automobila Elon Musk iz Tesle rekao je kako njegova tvrtka napreduje u stvaranju litij-ionske baterije za pohranu električne energije u domovima ili tvrtkama.

„Uskoro ćemo predstaviti Tesla bateriju koja će se vjerojatno početi proizvoditi za šest mjeseci. Unutar narednih mjesec ili dva objavit ćemo sve detalje“, otkrio je Musk, a prenosi portal Quartz.

Takva baterija može postati čak važniji proizvod od njihovih automobila.

Sustav je vrlo jednostavan i funkcionira tako što će solarne ćelije na krovu primati energiju i pohranjivati ju u Tesla baterije. Pomoću toga riješit će problem nedostatka energije kad nema sunca ili kad postoji višak energije.

Predviđa se da će baterije optimizirati cijelu električnu mrežu zbog čega se očekuje smanjenje troškova u kućanstvima. Postoji mogućnost da će na taj način vlasnici prostora željeti potpuno napustiti električnu mrežu što bi stvorilo ogroman problem, no začetnici ideje nemaju takve planove. „Možemo učiniti mnogo više kad radimo zajedno nego što možemo napraviti sami“, rekao je Peter Rive direktor tvrtke Solar City, lidera u proizvodnji solarnih ćelija. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni