Terry Fox Run sljedeći vikend na Jarunu

Terry Fox Run sljedeći vikend na Jarunu

Hrvatska je jedna od 67 zemalja u svijetu koja obilježava Terry Fox Run u sjećanje na kanadskog mladića oboljela od raka i na njegovu borbu protiv te bolesti

Već tradicionalna, 16. humanitarna akcija Terry Fox Run održat će se na zagrebačkome Jarunu u nedjelju, 20. rujna radi prikupljanja sredstava za istraživanje raka u Hrvatskoj te za pomoć oboljelima od te opake bolesti.

Hrvatska je jedna od 67 zemalja u svijetu koja obilježava Terry Fox Run u sjećanje na kanadskog mladića oboljela od raka i na njegovu borbu protiv te bolesti. Kako bi se sakupila sredstva za liječenje, Terry Fox je 1980. krenuo u prvi Maraton nade s umjetnom desnom nogom, koju je izgubio zbog bolesti. Trčao je 143 dana i to 42 kilometra dnevno, ali maraton, nažalost, nije uspio završiti. Umro je u 23. godini.

„Ponosni smo što je Terry Fox Run sad već tradicionalna trka te mi je osobito drago što smo organiziranjem ove humanitarne akcije zaista puno doprinijeli prevenciji i znanstvenomu istraživanju raka u Hrvatskoj“, izjavio je u četvrtak predsjednik Hrvatske lige protiv raka Damir Eljuga na konferenciji za novinare.

Gradonačelnik Milan Bandić je najavio da će se i ove godine, baš kao i prethodnih, pridružiti humanitarnoj akciji i da će sudjelovati u trci na Jarunu. „Pozivam sve Zagrepčane da nam se pridruže! Akcija Terry Fox Run je u ovih 16 godina izrasla u ozbiljnu humanitarnu manifestaciju u kojoj su prikupljene vrijedne donacije za Institut Ruđer Bošković radi znanstvenih istraživanja raka te za najsuvremenije aparate za njegovo dijagnosticiranje i liječenje“, rekao je gradonačelnik.

Humanitarnu akciju organiziraju agencija Marketing promotion group (MPG) i kanadsko veleposlanstvo u suradnji s Hrvatskom ligom protiv raka, Zagrebačkim holdingom i hotelom The Regent Esplanade.

Najavljena je i humanitarna prodaja majica koja će se održati u subotu, 12. rujna od 11 sati ispred kafića Charlie u Bogovićevoj ulici. (zagreb.hr/zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni