Terry Fox Run podržalo više od 5000 građana

Terry Fox Run podržalo više od 5000 građana

Međunarodna humanitarna utrka Terry Fox Run održana je u nedjelju po 19. puta na 6.300 metara dugačkoj stazi oko ŠRC Jarun. Trčanjem, rolanjem, hodanjem i vožnjom bicikla te kupnjom prigodne majice akciju je podržalo više od 5 tisuća građana.

Utrka se održava u čast Kanađanina Terrya Foxa koji je kao mladić izgubio nogu zbog zloćudnog tumora kosti. Kako bi prikupio novac za istraživanje raka, krenuo je s protezom na Maraton nade. Namjeravao je trčati od Atlantskog do Tihog oceana ali, na žalost, rak se proširio i Maraton nade Terry nikada nije završio. Preminuo je od teške bolesti 1981.

»Želim da zaplješćemo Terrvju Foxu koji je 1980. trčao 143 dana zaredom. Drugi pljesak je organizatore ove utrke. Također, čestitam i svima koji su došli, kupili majice i podržali ovu akciju, a najjači pljesak zaslužuju oni koji će danas trčati«, rekao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je i sam sudjelovao na Terry Fox Run čak 17 puta.

Okupljene su na Jarunu pozdravili i Emily Nicholson, otpravnica poslova Kanade pri Veleposlanstvu Kanade u RH, Martina Jeričević, načelnica Sektora za potporu sustavu športa, izaslanica Središnjeg državnog ureda za šport, dr.sc. Tomislav Madžar, posebni savjetnik Predsjednice za zdravstvo i sport, izaslanik Predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović, dr.sc. Tome Antičić, državni tajnik, izaslanik Ministarstva znanosti i obrazovanja, dr.sc. David Matthew Smith, ravnatelj Insituta Ruđer Bošković te prof. Damir Eljuga, predsjednik Hrvatske lige protiv raka.

Humanitarnu akciju Terry Fox Run organiziraju agencija MPG i Veleposlanstvo Kanade u suradnji s Hrvatskom ligom protiv raka, Zagrebačkim holdingom, hotelom Esplanade Zagreb te agencijom Media Val. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni