Terry Fox Run okupio oko 5 tisuća sudionika

Terry Fox Run okupio oko 5 tisuća sudionika

Utrka se organizira u cijelom svijetu u spomen na mladića Terryja Foxa, koji je u 22. godini preminuo nakon teške borbe s karcinomom

U nedjelju je na Jarunu održano središnje događanje humanitarne akcije Terry Fox Run, poznate međunarodne akcije, koja je u proteklih 15 godina okupila više od 75.000 sudionika u Hrvatskoj. Oko 5 tisuća građana ove je godine podržalo akciju trčanjem, rolanjem, hodanjem i vožnjom bicikla te kupnjom majica.

Utrka se organizira u cijelom svijetu u spomen na mladića Terryja Foxa, koji je u 22. godini preminuo nakon teške borbe s karcinomom. Terry je 1980. godine počeo trčati maraton po Kanadi kako bi prikupio novac za liječenje i istraživanje karcinoma. Uspio je pretrčati 5373 km za 143 dana prije nego što mu se bolest vratila.

Utrka se održava u organizaciji Agencije MPG, Veleposlanstava Kanade, Hrvatske lige protiv raka, Zagrebačkog holdinga i hotela Esplanade Zagreb, a prikupljena sredstva od prodaje majica ove godine bit će donirana Institutu Ruđer Bošković za znanstvena istraživanja raka. (zagreb.hr/zg-m)