Terme Zagreb d.o.o idu u likvidaciju

Terme Zagreb d.o.o idu u likvidaciju

Švaljek: »Imali su dragulj u Zagrebu, a nisu napravili ništa«

Majić: »I vi ste upravljali Gradom pa niste napravili ništa«

(Naslovna fotografija: Nedovršena Sveučilišna bolnica u Blatu)

Trgovačko društvo Terme Zagreb d.o.o., osnovano u rujnu 2008. (počelo s radom 2009.) s ciljem realizacije projekta »Termalnog kupališta Zagreb« zapadno od nedovršene Sveučilišne bolnice u četvrtak je bačeno u likvidaciju. Naime, Gradska skupština u četvrtak je, većinom glasova gradskih zastupnika dala prethodnu suglasnost o prestanku rada društva, promjeni tvrtke i imenovanju likvidatora za društvo u kojem su članovi Grad Zagreb i INA s obzirom da projekt kupališta nije ostvaren te Grad i INA nemaju više interes za nastavak poslovanja.

Projekt Termalnog kupališta Zagreb planiran je kao sportsko rekreacijska zona u Novom Zagrebu na lokaciji u gradskom vlasništvu, no od početka 2015. godine Zagreb i INA prestale su mu se isplaćivati subvencije i kapitalne pomoći te je održavan samo »hladni pogon«.

Spomenuta točka prošla je sa 24 glasa »za«, 4 »protiv« i 13 »suzdržanih«.

U ranijoj raspravi pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša Mirka Jozić najavila je da se od projekta nije odustalo te ukazala na nužnost prometnog povezivanja lokacije budućih termi s mostovima, ali i potrebu izrade urbanističkog plana.

“Pogodovalo se Saši Mesić”

S druge strane, Tomislav Jonjić iz stranke Neovisni za Hrvatsku smatra kako je Grad Zagreb na početku projekta »pogodovao antifašističkoj koaliciji, u prvom redu HNS-u i SDP-u, a »poglavito Saši Mesić«.

Prozvan Jonjićevim istupom za riječ se javio SDP-ovac Matej Mišić, koji je od predsjednika Skupštine tražio povredu Poslovnik Gradske skupštine zbog vrijeđanja pojedinaca.

Nezavisna gradska zastupnica Sandra Švaljek je pak ustvrdila kako Terme Zagreb pokazuju do kuda može dovesti javni sektor. »Imali su dragulj u Zagrebu, a nisu napravili ništa. Novac je utrošen, a propuštena je prilika gdje se moglo zaposliti najmanje stotinu ljudi«, kaže Švaljek.

Ona je izrazila bojazan da će se likvidirati firma, ali ne i problem. Pita se što će biti s resursom, odnosno termalnom vodom te ukazala na iznenadno pojavljivanje »fantomske firme« koja se dovodi u vezi s projektom. Nadodala je kako će proći vrijeme, novac će se potrošiti, »a sve to pokazuje odgovornost Grada«.

Ipak, zamjenica gradonačelnika Olivera Majić podsjetila ju je kako je upravo ona u spomenutom razdoblju upravljala Gradom te da svaki menadžment može donijeti odluke, bez obzira na prethodne suglasnosti ranijeg menadžmenta.

Tomislav Tomašević iz stranke Zagreb je naš! rekao je kako bi se ova točka trebala zvati »izmišljanje tople vode«, ustvrdivši pritom kako je 2 milijuna kuna negdje »iscurilo«. »Čudim se Jonjiću što je izostavio ključnog aktera – gradonačelnika, a pritom je spomenuo samo Dragičevića i Mesić«, rekao je Tomašević.

Matej Knežević

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni