Telefoni gradskih službi i naputci o postupanju u slučaju potresa

Telefoni gradskih službi i naputci o postupanju u slučaju potresa

Nakon jutrošnjih potresa s epicentrom kod Petrinje, a koji su se osjetili i na području Zgreba, oglasio se i gradonačelnik Milan Bandić.

»Drage sugrađanke i dragi sugrađani, na zagrebačkome području opet smo nažalost osjetili snažno podrhtavanje tla. Na sreću za sada nema informacija o težim posljedicama, a nadam se da će tako i ostati«, poručuje Bandić.

Dodaje kako su međutim u slučaju bilo kakve potrebe otvorene besplatne telefonske linije 0800 8802 i 0800 8805 putem kojih građani mogu zatražiti pomoć ili potrebnu asistenciju gradskih službi.

»Teška je ovo godina za sve nas ali moramo biti zajedno i ne smijemo niti u ovim trenutcima zaboraviti na zdravlje i nevidljivog neprijatelja«, dodaje se u poruci gradonačlenika.

Zagrebački Ured za upravljanje u hitnim situacijama priložio je pak edukativni letak sa savjetima i uputama što učiniti prije, tijekom i poslije potresa.

Letak koji je izradio Ured za upravljanje u hitnim situacijama donosi odgovore na najčešća pitanja građana koja su vezana uz potres, a edukativni video “Ponašanje u slučaju potresa” dostupan je na poveznici https://www.zagreb.hr/edukativni-video-ponasanje-u-slucaju-potresa/163005

(ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni