Tektonika promjena novoga ciklusa Mladena Žunjića

Tektonika promjena novoga ciklusa Mladena Žunjića

I u najnovijem ciklusu akrila na većim formatima platna, suvremeni hrvatski likovni umjetnik, slikar Mladen Žunjić (i ovoga puta istaknimo autor silne i nepotrošive energije), nastavlja svoj istraživački pohod, uronjen u bljeskove i eksplozije kolorističkih erupcija, različitih dominirajućih boja.

Slikara ponajprije zanima tektonika promjena. Ona je jasno vidljiva u vrištećim buketima pravaca i mrlja, uz neprekidno urlikanje utrobe što izbacuje bijes i silnu energiju, sve vri i ključa na ovim žestokim slikama.

Što će se dogoditi u trenutku kada orgijanje vreline i boja načas prestane, smanji se, hoće li se ukazati novi oblici, hoće li nam trebati nove karte u atlasima nepoznatoga?

Žunjić pozorno slika užareni točkasti svijet mijenjanja, svijet koji želi biti nešto drugo. Svijet koji se želi preobličiti na samo sebi svojstveni način, dok pravci boja prate silne udare iz podzemlja, snaga koja para površinu.

Novi ciklus Mladena Žunjića niz je slika beskrajno strpljivo slikanih svih točaka i faza dugotrajnih dramatičnih promjena, svaka obilježena primjetljivom bojom.

Tektonika promjena novoga niza Mladena Žunjića iznimna je ne samo koloristički, nego i po vidljivim tragovima različitih valova energije koja stalno nepotrošivo fluktuira.

Miroslav Pelikan

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni