Tehnix isporučio novo vozilo komunalnom poduzeću Krakom

Tehnix isporučio novo vozilo komunalnom poduzeću Krakom

Krapinskom komunalnom poduzeću Krakom d.o.o. u ponedjeljak je isporučeno novo komunalno vozilo za sakupljanje otpada »Ekomunal«, kapaciteta 10 m3.

Vozilo je isporučila tvrtka Tehnix d.o.o. iz Donjeg Kraljevca, a na primopredaji su bili Tehnixov menadžer Vladimir Balent i direktorica Krakoma Katarina Posilović.

»Ekomunal« su specijalna vozila za sakupljanje komunalnog otpada s nadogradnjom tvrtke Tehnix, a proizvode se u kapacitetima u rasponu od 5 m3 do 22 m3.

Karakterizira ih mala potrošnja goriva i ušteda od 30 %, uz 20 % veći volumen prihvata otpada. Vozila imaju EURO 6 motor koji štedi gorivo uz minimalne CO2 emisije.

Tehnixova nadogradnja je trajna, skladna i kompaktna tipska konstrukcija. Svi dijelovi brzo su zamjenjivi i visoke kvalitete uz jamstvo trajnosti. Ima ugrađen tlačno osjetljivi sustav za maksimalnu sabijenost otpada u prihvatnoj komori. Sabijanje i izbacivanje otpada obavlja se uz pomoć trostupanjskog teleskopskog cilindra.

Vozila posjeduju videonadzor na stražnjoj strani, kao i kontrolu i rasvjetu utovarnog prostora za maksimalnu sigurnost poslužioca.

Poslovni cilj Tehnixa je razvijati i proizvoditi najbolje tehnologije kojima se postiže održivi razvoj i cirkularna ekonomija. Razvili su i proizvode više od 300 strojeva i opreme za okoliš, za što su dobili stotinu svjetskih priznanja i odličja.

Javno komunalno poduzeće Krakom osnovano 1956. godine, a s obzirom na vrstu javnih usluga koje redovito obavlja od posebne je važnosti za sve stanovnike bivše Općine Krapina i za Grad Krapinu.

Društvo je u vlasništvu pet jedinica lokalne samouprave (JLS): Grada Krapine, Općine Đurmanec, Općine Jesenje, Općine Petrovsko i Općine Radoboj na čijem području i djeluje. (Sponzorirani članak)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni