Tehnički muzej poziv na Otvoreni dan novih tehnologija

Tehnički muzej poziv na Otvoreni dan novih tehnologija

U subotu 10.11.2018. od 10 do 15 sati, u Tehničkom muzeju Nikola Tesla organizirano je događanje pod nazivom FabFest | Otvoreni dan novih tehnologija, koji predstavlja nastavak dosadašnjih „Otvorenih dana 3D ispisa“ koje udruga FabLab održava od 2013. godine.

Osim tehnologija digitalne proizvodnje i maker kulture, posjetitelji će moći pogledati različite projekte zasnovane na Arduino, RPi i drugim razvojnim platformama, različiti senzori i upravljanje, plovila, letjelice i drugi projekti.

Posjetitelji će se moći okušati u lemljenju, upravljanju uređajima, slaganjem osnovnih elektroničkih sklopova ili jednostavnih botova.

Ovom prilikom želja je i postaviti osnove povezivanja sličnih kreativnih i inovativnih organizacija i institucija, poput FabLab-a, Makerspace-a i sličnih širom RH. Namjera je osnovati nacionalnu mrežu inovativnih i kreativnih prostora, a kroz aktivnosti udruge u EU projektima i mrežama u kojima sudjeluje, mogu se iste povezati na nekim budućim nacionalnim i EU raspisima. O toj temi moći će se detaljnije upoznati i u otvorenoj diskusiji sa drugim sudionicima.

Ulaz je slobodan. (zg-m)

Komentari su zatvoreni