Tehnički muzej dobiva ime Nikole Tesle

Tehnički muzej dobiva ime Nikole Tesle

„Upravno vijeće je sa zadovoljstvom prihvatilo prijedlog o preimenovanju Muzeja. Smatramo da je to povezivanje dva velika brenda, Nikole Tesle i Tehničkog muzej, kroz koje će se dogoditi puno pozitivnih promjena, a ime našeg velikog znanstvenika Nikole Tesle otvorit će Muzej prema svijetu“, rekao je predsjednik Upravnog vijeća Nedeljko Štefanić.

Na jučerašnjem sastanku gradonačelnika Milana Bandića s ravnateljicom Tehničkog muzeja Markitom Franulić razmatrala se mogućnost da se naziv muzeja preimenuje u Tehnički muzej Nikole Tesle.

„Razmišljajući i razgovarajući s ljudima od struke, prije 10 dana došli smo na ideju da bi Tehnički muzej trebalo obnoviti, modernizirati i sadržajno oplemeniti, udahnuti mu dušu, a to bez Nikole Tesle, čovjeka koji je osvjetlio cijeli svijet ne bi bilo to“, rekao je gradonačelnik Bandić nakon sastanka.

„Upravno vijeće je sa zadovoljstvom prihvatilo prijedlog o preimenovanju Muzeja. Smatramo da je to povezivanje dva velika brenda, Nikole Tesle i Tehničkog muzej, kroz koje će se dogoditi puno pozitivnih promjena, a ime našeg velikog znanstvenika Nikole Tesle otvorit će Muzej prema svijetu“, rekao je predsjednik Upravnog vijeća Nedeljko Štefanić i dodao kako se nada da će procedura preimenovanja biti gotovo do početka 2015. godine.

U utorak 21. listopada održati će se sastanak gradskih čelnika s vodstvom Tehničkog muzeja, a tom će prigodom biti predstavljen plan razvitka i obnove ovog muzeja.

(zg-magazin)