Tan Ruiwu pobjednik Zagreb Opena

Tan Ruiwu pobjednik Zagreb Opena

Ruiwu je u nedjeljnom finalu bio bolji od Roka Tošića i ostvario premoćnu pobjedu s 4:0 u setovima. U vrlo atraktivnom susretu pred lijepo popunjenim tribinama Ledene dvorane Doma sportova, Tan je dominirao tijekom cijelog susreta, nametnuo se agresivnijom igrom i prisilo Roka na defanzivnu igru  te je na kraju zasluženo slavio

Tan Ruiwu, Kinez s hrvatskom putovnicom pobjednik je ovogodišnjeg Zagreb Opena,stolnoteniskog turnira iz međunarodne ITTF -ove serije turnira, koji se nakon pet godina vratio u Hrvatsku. Tan je u nedjeljnom finalu bio bolji od Roka Tošića i ostvario premoćnu pobjedu s 4:0 u setovima. U vrlo atraktivnom susretu pred lijepo popunjenim tribinama Ledene dvorane Doma sportova, Tan je dominirao tijekom cijelog susreta, nametnuo se agresivnijom igrom i prisilo Roka na defanzivnu igru  te je na kraju zasluženo slavio. U poluzavršnici Tan je bio bolji od Rusa Mihaila Pajkova 4:3 u setovima, dok je Roko Tošić istim rezultatom nadvisio mladog Francuza Romaina Lorentza. U oba susreta gledali smo zanimljive i nadasve rezultatski neizvjesne susrete koji su u konačnici otišli na stranu naših igrača.

Kod žena slavila je Mađarica Szandra Pergel koja je u finalu bila bolja od Ruskinje Poline Mihajlove 4:3 u setovima. Ovaj nadasve uzbudljiv susret bio je neizvjestan do samoga kraja. U jednom trenutku Mihajlova je zbog pogreške na trenutak izgubila živce i bacila reket zbog čega je kažnjena žutim kartonom  te se ispričala publici zbog nesportske geste, a priznavanjem vlastite pogreške pridobila je dio publike. Stolnotenisačicama je pokale uručila naša Sandra Paović. Nakon susreta Hrvatski stolnoteniski savez osigurao je tombolu za gledatelje, a najsretniji (odnosno urednik ovoga portala – Boris Jagačić, koji je i sam stolnotenisač-rekreativac) je kao nagradu dobio profesionalni Butterfly stol na kojem se igrao finalni susret.

Finalni susret između Tan Ruiwua i Roka Tošića direktno je prenosila i hrvatska televizija, a susret je otvoren nastupom naše poznate violončelistice Ane Rucner izvođenjem “Plesa sa sabljama“ Arama Hačaturjana.

(Hrvatski stolnoteniski savez / zg-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni