Tan Ruiwu osvojio srebro za Hrvatsku!

Tan Ruiwu osvojio srebro za Hrvatsku!

Prije turnira mnogi su najavljivali da bi Ruiwu mogao daleko, samo je bilo upitno u kakvoj je formi te kakvo mu je zdravlje

Stolnotenisač Tan Ruiwu (78. na svijetu), Kinez s hrvatkom putovnicom u subotu je osvojio drugo mjesto na Zagreb openu, ITTF turniru Challenger serije. Bolji od našeg predstavnika u finalu je bio Japanac Yoshimura Maharu (43.), inače šesti nositelj koji je do pobjede došao rezultatom sa 4:2. Sve u svemu, u protekla četiri dana posjetitelji Doma sportova mogli su uživati u vrhunskom stolnom tenisu, u sklopu natjecanja kojem je Zagreb bio domaćin, a sve to začinio je Tan Ruiwu sa srebrnom medaljom.

U finalu je poveo s 2:1, ali Yoshimura je pokazao da itekako ima svojih aduta, koji su Tana, nažalost evidentno izbacili iz ritma. Među ostalim, nepredvidivi i brzi servisi učinili su svoje, što je bilo dovoljno da se Yoshimura u Zagrebu okiti zlatnom medaljom.

»Servis. Samo servis ima. Ništa drugo!«, govorio je vidno ljutiti Ruiwu i užurbano napustio dvoranu.

Dirnuo ga je poraz, htio je pobijediti više od ičega, pogotvo pred hrvatskom publikom koja se okupila u velikom broju i na ovako jakom turniru. Doduše, već je osvojio ovaj turnir, 2012. godine u finalu je svladao Roka Tošića sa 4:0, ali tada je to ostvario u puno slabijoj konkurenciji.

Prije turnira mnogi su najavljivali da bi Ruiwu mogao daleko, samo je bilo upitno u kakvoj je formi te kakvo mu je zdravlje. Duži period je bio promjenjive forme, a onda je zabljesnuo upravo u Zagrebu. Da bi ovo mogao biti njegov turnir najavio je u osmini finala, izbacivši prvog nositelja Japanca Morizona sa 4:3. Nakon toga nanizao je Rusa Paikova (4:0) i Španjolca Roblesa (4:2). Za najviše postolje ostao je korak prekratak. Iako su svi, naravno osim njega, itekako zadovoljni napravljenim.

»Rekao bih da mu malo fali mentalne snage za izdržati cijeli turnir. Nije tu samo ovaj meč problem«, istaknuo je hrvatski izbornik Zvonimir Korenić.

»No generalno je njegov nastup ovdje bio nevjerojatno dobar. Rekao bi da godinu-dvije, od Herninga (EP 2012. na kojem je Tan bio srebrni pojedinačno) nije bio ovako dobar. Osobno sam prezadovoljan njegovi nastupom. Također, zadovoljan sam i Kolarekovim nastupom na Zagreb Openu. Uoči Europskih igara u Bakuu ovo je obečavajuće. Nadam se samo da će i Gaćina moći igrati«, poručio je Korenić.

Od ostalih finala, odnosno pobjednika Zagreb Opena 2015., svakako valja za izdvojiti mladu, 17-godišnju Korejku Choi Hyojoo (92.). Ona je prvo ime ovog turnira, pobjednica je seniorskog dijela turnira, a igrala je i finale parova. Velik uspjeh, pogotvo ako znamo da je to uspjela probivši se kroz kvalifikacije. I na kraju svega osvojila je turnir do 21 godine.

»Nevjerojatno sam sretna, ovo mi je četvrti turnir koji sam osvojila. Nije loše, što mislite? S obzirom da imam 17 godina. Osjećam se sjajno«, kazala je simpatična Korejka.

REZULTATI FINALA

Stolnotenisači

Pojedinačno, finale: Tan Ruiwu – Yoshimura M. 2:4 (-9, 9, 9, -6, -5, -3)

Parovi, finale: Morizono/Oshima (Jap) – Eonrae Cho/Donghyun Kim (Kor) 3:0 (4, 6, 5)

Stolnotenisačice

Pojedinačno, finale: Choi Hyojoo (Kor) – Xiaona Shan (Nje) 4:1 (5, 7, -7, 9, 3)

Parovi, finale: Jeon Jihee/Yang Haeun (Kor) – Choi Hyojoo/Jung Yumi (Kor) 3:0 (5, 6, 9)

U 21

Stolnotenisači, finale: Dyas (Pol) – Duda (Nje) 3:2 (-9, 7, -10, 8, 11)

Stolnotenisačice, finale: Choi Hyojoo (Kor) – Sato (Jap) 3:2 (9, -7, -5, 7, 1)

(hsts / zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni