“Taksisti nisu ometatali promet!”

“Taksisti nisu ometatali promet!”

Iz Policijske uprave Zagrebačke javljaju kako tijekom prosvjeda taksista na prilaznim cestama MZL Dr. Franjo Tuđman nije bilo blokiranja prometa na pristupnim cestama zračnoj luci jer su se taksisti kretali svojim vozilima u prosvjednoj vožnji poštujući prometne propise. Promet se odvijao neometano te nisu ostvarena obilježja prekršajnog djela iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Podsjećamo, taksisti su zadnji put ponovno okupili glede regulacije Ubera. Podsjećaju kako je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture podnijelo optužni prijedlog za ukidanje aplikacije Uber. Tada je Dubrovački dnevnik prenio kako je »Inspekcija cestovnog prometa Prekršajnom sudu u Zagrebu uputila optužni prijedlog protiv tvrtki Uber Croatia d.o.o. i Uber International Holding BV, 21. srpnja ove godine«. Daljnje postupanje i odluka u nadležnosti Suda, obrazložili su tada u Ministarstvu.

Taksisti, međutim, nisu bili zadovoljni sadašnjim razvojem situacije te smatraju kako država samo želi dobiti na vremenu,kako bi dobila dodatne informacije glede izmjena i dopuna Zakona o prijevozu u cestovnom prometu.

Matej Knežević

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni