Taksisti će u srijedu blokirati autoceste?

Taksisti će u srijedu blokirati autoceste?

Za srijedu je najavljen novi prosvjed taksista. Kako neformalno doznajemo od dvojice taksista, ne dođe li do dogovora s Ministarstvom gospodarstva oko aplikacije Uber spremni su blokirati autoceste, luke, ali i magistralne puteve

Matej Knežević

Za srijedu se priprema novi prosvjed taksista. Kako su nam danas, tijekom dana neformalno priopćila dvojica taksista (identiteti poznati redakciji), ako ne dođe do dogovora s Ministarstvom gospodarstva oko aplikacije Uber, spremni su blokirati autoceste, luke, ali i magistralne puteve. Nadodaju kako će spomenutu akciju izvesti pomoću kamiona, ali i radnih strojeva. Za sada javnost nije došla službena potvrda o ovome, kao niti potvrda o sastanku u spomenutom ministarstvu.

Podsjećamo kako su nezadovoljni taksisti još prošle srijede blokirali promet u dva smjera na Vukovarskoj ulici u Zagrebu, što je ponukalo bijes kod određenog broja građana, budući da se kolona vozila prostirala od Savske ulice pa sve do ulice Hrvatske Bratske Zajednice. Osim toga, za reakciju policije nije trebalo dugo čekati. Zbog spomenutog čina, taksisti će dobiti kaznu od najmanje 300 kuna prema Zakonu o sigurnosti u prometu, a kako su nam poručili iz Policijske uprave zagrebačke, mogu očekivati i dodatne kazne nakon provedene kriminalističke istrage. Po svemu sudeći, taksisti bi mogli dobiti i kaznu propisanu u Zakonu o javnom okupljanju. Tada naime, nezadovoljni taksisti nisu prijavili spomenuti skup ispred Ministarstva gospodarstva zbog čega bi i po tom zakonu mogli biti novčano kažnjeni.

Spomenimo i to kako se o ovoj temi očitovala najprije firma zbog koje se krenulo u ovu akciju. Iz Ubera su tada priopćili, kako blokiranje grada predstavlja opasnost za građane i infrastrukturu grada. Blokiranjem grada najviše trpe građani, ali se takvim nepromišljenim odlukama šteti i poslovanju grada, gospodarstvu te se ograničava pristup javnim servisima. Nadodaju, kako je u tijeku turistička sezona diljem Hrvatske, a blokada gradova ne prikazuje sliku Hrvatske kakvu želimo da strani gosti zapamte.  

O temi se očitovao i sam predsjednik Vlade Andrej Plenković. On je obećao formirati posebnu radnu skupinu koja će se pozabaviti ovim problemom. No ostaje pitanje, hoće li se stvari doista sutra rasplesti nakon sastanka u Ministarstvu gospodarstva.

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni