Tako se to radi u Teksasu: Corvettu zaplijenjenu od dilera policija pridružila svojoj floti

Tako se to radi u Teksasu: Corvettu zaplijenjenu od dilera policija pridružila svojoj floti

Policija iz New Braunfelsa u Teksasu od nedavno u svojoj floti ima jedno neuobičajeno vozilo – jurilicu opakog izgleda, Chevroletovu »corvette Z06«. Stvarno opak stroj, netipičan za policijske snage.

Ne bi li se pohvalili svojim novim vozilom policajci su informaciju o tome objavili na Facebooku, gdje su djecu u dobi od 8 do 16 godina pozvali da osmisle nadimak za njihovu novu »igračku« na četiri kotača.

I dok su djeca izlazila s prijedlozima imena, neki od posjetitelja stranice pokazali su kako baš i nisu oduševljeni što će policija koristiti »corvette« za provođenje zakona. Jedan je komentatora tako ispod fotografije automobila napisao: »Platili porezni obveznici«. Drugi je postavio pitanje: »Zar ne bi svi zaplijenjeni predmeti trebali ići na aukciju?«

Iz policijskog odjela su brzo odgovorili kako im je vozilo dodijeljeno nakon raspodjele imovine savezne policijsko-obaviještajne agencija za droge (DEA – The Drug Enforcement Administration) nakon što je lokalni policijski odjel odigrao važnu ulogu u sprječavanju raspačavanja velike količine droge na njihovom području. Automobil je dio imovine oduzete tijekom istrage jer je ustanovljeno da je njegov vlasnik bio uključen u kriminalne aktivnosti distribucije i preprodaje narkotika.

teksas_policija_corvette_1

No automobil ne smije biti prodan još nekoliko godina, sve dok istraga ne dobije i sudski epilog i ne završi »pljenidbeni rok«, a u međuvremenu »corvette Z06« iz 2007. godine sa 7-litrenim V8 motorom i 505 KS, vrijedna oko 40.000 dolara koristit će se samo za društvena događanja i popularizaciju policije u javnosti, a nikako za jurnjave po ulicama i borbu s narko-miljeom.

U policiji, međutim, smatraju da će ovaj automobil služiti kao dobra poruka kriminalcima. (B. Ja.)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni