Ta divna stvorenja u čudesnoj šumi Žutica

Ta divna stvorenja u čudesnoj šumi Žutica

Znate li što su poplavne šume, gdje se nalaze i zbog čega su one toliko značajne? Znate li gdje na jednom mjestu vidjeti i gatalinku i crvenog mukača i velikog dunavskog vodenjaka? Znate li koja životinja poplavi od ljubavi? Odgovore na ova pitanja, a i puno više o bogatoj biološkoj raznolikosti poplavnog područja šume Žutice saznat ćete na svečanosti zatvaranja projekta „Čudesna šuma Žutica“.

Iz javne ustanove Zeleni prsten zagrebačke županije pozivaju zainteresirane da dođu na predavanje koje će biti održano u srijedu, 31. kolovoza 2016. godine s početkom u 17 sati u Eko kutiću OŠ „Stjepana Basaričeka“ Ivanić Grad, ulica Milke Trnine 14.

U sklopu predstavljanja biti će postavljena i izložba koja prikazuje bogat životinjski svijet čudesne šume Žutice. Izložbu će otvoriti pomoćnica ministra zaštite okoliša i prirode gđa. Irina Zupan.

Građani su pozvani da se pridruže u promicanju važnosti i zaštite poplavnog područja šume Žutice kao područja ključnog za zaštitu biološke raznolikosti kako bi unaprijedili i podigli razinu obrazovanja i svijesti javnosti o biološkoj i krajobraznoj raznolikosti ovog područja. (zgm)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni