T-Rex robot – atrakcija ovogodišnjeg sajma Mineral Expo

T-Rex robot – atrakcija ovogodišnjeg sajma Mineral Expo

U Domu sportova tijekom vikenda, u petak, subotu i nedjelju (18. – 20. svibnja), od 10 do 20 sati održava se Međunarodni sajam Mineral Expo. Po posebno povoljnim cijenama izlagači će prodavati neobrađene minerale iz cijelog svijeta, originalne fosile, unikatni nakit te ukrasne i upotrebne predmete izrađene od poludragog kamenja. U ponudi je i drago kamenje: brušeni rubini, safiri, smaragdi, dijamanti te opali iz Australije i Etiopije.

Cijena jednodnevne ulaznice je 20 kuna, a za sva tri dana 30 kuna. Za djecu do 14 godina, i grupama učenika omogućen je besplatan ulaz.

Kroz ovaj sajam posjetiteljima se predstavlja mineralogija i paleontologiju na jednostavan i prihvatljiv način, uz sudjelovanje velikog broja izlagača iz zemlje i inozemstva. Ove godine na sajmu izlaže više od 100 izlagača.

Atrakcija ovogodišnjeg sajma je nastup robota dinosaura T-Rexa. Nastup je u 11, 14, 16 i 18 sati.

Ljubitelje i sakupljači neobrađenih minerala naći će mnogo vrijednih različitih minerala iz cijelog svijeta: neobrađeni minerali iz rudnika Trepča na Kosovu, kreševski citrin i hijalofan kvarc iz rudnika Kreševo u Bosni i Hercegovini, zeoliti iz Indije, ametisti, ahati i kvarc iz Brazila, lapis lazuli iz Afganistana, velika kolekcija opala, safiri i rubini iz Australije, astrofilit, šungit i serafinit iz Rusije, larimar iz Dominikanske Republike itd., najavljuju organizatori.

Originalni fosili izumrlih životinja: trilobiti starosti 450 milijuna godina, amoniti stari 85 milijuna godina, zubi dinosaura, glava krokodila, dijelovi mamutovih kljova, zubi izumrle vrste morskog psa i fosili drveta također su u ponudi sajma.

Posjetitelji će na sajmu moći koristiti uslugu verificiranog gemologa te dobiti analizu i procjenu vrijednosti svog nakita.

Izdavačke kuće nude i velik izbor zanimljive stručne i popularne literature.

Oni koje pak zanima liječenje kristalima imat će priliku razgovarati s nekoliko domaćih i stranih kristaloterapeuta. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni