Svoju je Corvette desetljećima skrivao od očiju javnosti

Svoju je Corvette desetljećima skrivao od očiju javnosti

(Foto: Motoriuous)

Nakon što (procjenjuje se) čak 40 godina nije ugledala svjetlo dana, Bob je Corvette jednom pokazao javnosti te priznao da želi automobil izvaditi i očistiti. U međuvremenu ju je ipak pokrio slojevima pokrivača

Rijetki klasični automobili kakav je primjerice i Chevrolet Corvette iz 1955. uvijek su na meti kolekcionara koji ih žele kupiti. Upravo to je i razlog zbog kojeg je Bob Doucette svoj automobil Corvette iz 1955. godine (model C1) desetljećima godina pomno i ljubomorno skrivao od sviju.

Doucette je automobil dobio 1968. godine od oca kao nagradu zbog toga što je nakon dugo godina studiranja ipak stekao diplomu, prenosi Motorious.

Prije nego što je automobil stigao do njihove obitelji na njemu je izvorni 4,3-litreni V8 zamijenjen snažnijim 4,6-litrenim. Auto je bio podvrgnut i nekim amaterskim preradama koje su samo naštetile ovom prekrasnom klasiku pa je na njemu nedostajalo nekih ukrasa i dodataka.

Doucetteov otac je automobil kupio za 600 dolara i vozio ga prvih desetak godina te ga je nakon toga poklonio sinu koji ga je jedno vrijeme i vozio, a nakon toga dobro sakrio.

Automobil je sada parkiran (i prekriven pokrivačima) do kuće u koju je Doucette dovezen iz bolnice, jer je htio zadržati automobil blizu kuće i sačuvati svoju tajnu od onih koji ga pitaju gdje ga je držao zadnjih 20 godina. Zbog takvih pitanja postajao je tijekom godina sve više nervozan, toliko da je prozore garaže zatvorio drvenim daskama kako bi spriječio da znatiželjnici vide njegovu Vette.

No Motorious 16. travnja prenosi da je vlasnik po prvi put odlučio skinuti nekoliko slojeva pokrivača sa svoje Corvette ne bi li se malo prisjetio prošlosti i evocirao neke uspomene. Nakon što ju je jednom pokazao javnosti priznao je da želi automobil izvaditi iz garaže i temeljito očistiti, ali u međuvremenu Bob ju je ipak pokrio slojevima pokrivača. Jer, sigurno je sigurno – da ne bi netko previše bacao oči ili još gore “šape” na njegovu limenu ljepoticu.

Doucette drži do svoje Corvette koju vidi kao obiteljsku baštinu i to je objekt čija prodaja, zbog sentimentalne vrijednosti, ni slučajno ne dolazi u obzir.

Pripremio: B. Jagačić