Svjetski dan dobrih djela: Prikupljanje donacija za Caritas i beskućnike

Svjetski dan dobrih djela: Prikupljanje donacija za Caritas i beskućnike

(Akcija na Dan dobrih djela u Novalji / Foto: Press)

Udruga Djeca za bolji svijet 16. travnja 2023. već drugu godinu zaredom provodi projekt „Svjetski dan činjenja dobrih djela“ u Hrvatskoj. Glavni je cilj  ove akcije podignuti svijest o važnosti svakodnevnog činjenja nečeg dobrog za zajednicu, empatiji i solidarnosti.

Središnji događaj Svjetskog dana činjenja dobrih djela obilježava se koncertom Luke Nižetića u Samoboru, u nedjelju 16. travnja 2023. s početkom u 17:30 sati na glavnom gradskom trgu.

Dolaskom na koncert, sudionici su motivirani na licu mjesta također čini dobra djela, zbog čega se posjetitelji mole da donesu nešto od sljedećeg kako bi pomogli:

  • papuče, Crocs obuću, trenirke, garderoba – za Caritas
  • higijenske potrepštine, deterdženti, hrana – za udrugu Fajter
  • stare dekice kao ispomoć skloništu životinja – za udrugu Šapica

Građani i volonterske udruge i dalje se mogu uključiti u projekt individualnim ili grupnim aktivnostima volontiranja koje bi u sklopu navedenog dana radili ili se mogu uključiti u već postojeće aktivnosti koje su predložile neke druge udruge.

Ako građani sami kreiraju neki svoju aktivnost, potrebno ju je prijaviti putem stranice Good Deeds Day. Dobra djela mogu biti pojedinačna (npr. organizirati kupovinu starijoj osobi kojoj je potrebna pomoć) ili timska – (npr. čišćenje plaže ili pomoć oko uređivanja igrališta).

Kako bi se poruka događaja proširila kroz zajednicu, sudionici su pozvani objaviti fotografije samog volontiranja na društvenim mrežama koristeći hashtagove #GoodDeedsDay i #DanDobrihDjela, a svoje volontiranje mogu poslati i na e-mail djecazaboljisvijet@gmail.com.

„Svjetski dan činjenja dobrih djela“ prije 17 godina pokrenula je međunarodna organizacija Good Deeds Day, čime je danas postao globalni događaj koji se obilježava u 108 zemalja svijeta.

Za više informacija o udruzi Djeca za bolji svijet i projektu posjetite njihov Facebook profil.

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni