Svjetski dan divljih vrsta u zagrebačkom ZOO-u

Svjetski dan divljih vrsta u zagrebačkom ZOO-u

(Sivi vuk / Foto: ZOO Zagreb)

Zoološki vrt Grada Zagreba je u subotu 5. ožujka, u povodu Svjetskog dana divljih vrsta za posjetitelje pripremio edukativni program, koji će trajati od 11 do 15 sati.

Tema obilježavanja tog dana ove je godine Oporavak ključnih vrsta za obnovu ekosustava. Naime, nestankom određene životinjske vrste nastaje neravnoteža u ekosustavu čime započinje njegovo propadanje. Zato je važno očuvanje divljih životinjskih vrsta te oporavak onih ugroženih.

Ne Edukacijskom trgu Zoološkog vrta edukatori će zainteresirane upoznavati s ugroženim vrstama životinja o kojima ovisi opstanak njihovih staništa – šuma, travnjaka i močvara.

Neke od vrsta koje će biti prikazane pomoću preparata, su tigar, vuk, ris, medvjed, kubanski krokodil, mrežasti piton i europski bizon. Posebno zanimljiva će biti priča o utjecaju poljoprivrede na staništa afričkih životinja među kojima su sabljorogi oriks, močvarna antilopa i dik-dik.

Ujedinjeni narodi 3. ožujka su proglasili Svjetskim danom divljih vrsta 2013. godine. Od te ga godine diljem svijeta obilježavaju mnogobrojne ustanove i udruge koje se bave zaštitom životinja. Među njima je i zagrebački ZOO. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni