Svjetski dan divljih vrsta u zagrebačkom ZOO-u

Svjetski dan divljih vrsta u zagrebačkom ZOO-u

(Foto: ZOO Zagreb)

U subotu, 4. ožujka 2023. godine od 11 do 15 sati u edukacijskom cetru Zoološkog vrta Grada Zagreba obilježit će se Svjetski dan divljih vrsta.

Zanimljive edukacije i radionice za posjetitelje organizirane su u suradnji s Parkom prirode Lonjsko Polje i Javnom ustanovom Maksimir.

Ovogodišnji Dan divljih vrsta ima temu Suradnje za zaštitu divljih vrsta. Posvećen je svim ljudima koji sudjeluju u zaštiti divljeg svijeta – od stručnjaka do školaraca. Naime, čak i najmlađi mogu pridonijeti zaštiti divljih vrsta. Dobrim životnim navikama mogu štititi lokalnu biološku raznolikost, a na društvenim mrežama mogu objavljivati fotografije ugroženih životinja, ističu u Zoološkom vrtu.

Mnoge zakonom zaštićene vrste životinja svoja staništa imaju u parku Maksimir i Parku prirode Lonjsko polje. Čuvari prirode obje ustanove u subotu će posjetitelje Zoološkog vrta podučavati kako promatrati životinje u prirodi te kako pridonijeti njihovoj zaštiti.

(Foto: ZOO Zagreb)

Zoološki vrt Grada Zagreba s Parkom prirode Lonjsko polje surađuje na projektu zaštite bijelih roda SOS Stork Hrvatska, a s Javnom ustanovom Maksimir je surađivao na projektu Gradski prozori u prirodu – unaprjeđenje urbane bioraznolikosti i razvoj zelene infrastrukture (Modernizacija II). U sklopu tog projekta sufinanciranog bespovratnim sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj, u Vrtu su izgrađeni Interpretacijski centar zaštićene faune Hrvatske i cjelina Prikaz vodenih staništa. Uređen je i postav Mikrosvijet maksimirske šume.

(Foto: ZOO Zagreb)

Ovogodišnjim se Danom divljih vrsta obilježava i 50 godina Konvencije o međunarodnoj trgovini ugroženim vrstama divljih životinja i biljaka (CITES-a). (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni